Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

luni, 31 octombrie 2011

Prajitura Krem a la Krem




Ingrediente - pentru o tava mare de aragaz:
- 12 oua
- 400 ml lapte
- 1 pachet de unt
- 400 ml de frisca lichida - sau smantana pentru frisca
- o esenta de rom
- o ciocolata
- zahar - 2 linguri pentru glazura si 100g pentru blat
- 4 pachete de praf Creme Ole - 2 de ciocolata si 2 de vanilie

Blatul:
Separam ouale.
Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile.

Adaugam praful de Creme Ole de ciocolata (ambele plicuri) si amestecam bine.
Compozitia o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana cand apasam pe blat si este elastic.
Cand este gata il lasam sa se raceasca bine!

Crema:
Amestecam laptele, cu frisca si prafurile de vanilie. Mixam bine pana se intareste crema.

Glazura:
Intr-o craticioara punem 2 linguri de zahar si 100 ml apa. Lasam pana se topeste zaharul si adaugam ciocolata, esenta de rom si untul.
Glazura obtinuta se da la rece.

Peste blat adaugam toata crema de vanilie si o uniformizam.
Adaugam glazura Racita bine, altfel se taie crema, si dam la frigider minim 3 ore.

Cand dorim sa o taiem, cutitul se va sterge dupa fiecare taietura.

Pofta buna!

8 comentarii:

  1. Super!!!
    Abia astepatm sa faci un blog cu retetele tale gustoase. Deja e in bookmark si am sa-l vizitez mereu. Spor la gatit si postat. yammi yammi
    Te pup, Monica

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicioasa prajitura ....si iscusita bucatareasa :* si spor la gatit si la postat binenteles :)

    RăspundețiȘtergere
  3. delicios....asteptam si alte retete :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Lavi!Arata delicios!Abia astept sa o fac si eu.Sper sa-mi iasa la fel de buna si aratoasa ca a ta! Te pup Violeta!:*

    RăspundețiȘtergere
  5. Prajitura asta e ceva deosebit , eu o ador

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai dreptate Dorina! As manca non-stop prajitura aceasta!

    RăspundețiȘtergere