Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

vineri, 6 ianuarie 2012

Tiramisu

Ingrediente:
- 400gr piscoturi
- 4 galbenusuri
- 500gr mascarpone
- 125gr zahar
- 400gr frisca lichida
- 3 linguri cu varf de cafea + 2 linguri de zahar - daca doriti cafeaua mai dulce, mai adaugati zahar
- 50ml amaretto sau orice alta tarie va place
- cacao
Galbenusurile le frecam bine cu zaharul, pana devin o spuma, apoi o punem pe foc mic, amestecand continuu, pana devine o crema.

Crema de galbenusuri o turnam fierbinte peste mascarpone si amestecam bine.
Peste crema obtinuta adaugam frisca batuta bine.

Facem o cafea tare, o indulcim dupa gust si o lasam sa se raceasca. De preferat ar fi sa fie cafea facuta la filtru, daca este la ibric trebuie strecurata de vreo 2 ori pentru a nu avea zat. Cand cafeaua s-a racit adaugam lichiorul.

Pe fundul vasului adaugam 2-3 linguri de crema.

Piscoturile le scufundam 2 secunde in cafea si le adaugam peste stratul de crema. Nu inmuiati mai mult decat trebuie piscoturile pentru ca surplusul de lichid va inmuia crema si se va taia.

Peste primul strat de piscoturi adaugam jumatate din crema. Mai adaugam inca un strat de piscoturi inmuiate in cafea si crema ramasa.

Cernem cacaoa deasupra si dam la frigider 2-3 ore inainte de servire.
Un desert delicios, usor de facut si de mare efect!
Pofta mare!

8 comentarii:

  1. Suntem fani tiramisu! Tare bine arata! Un 2012 de vis!

    RăspundețiȘtergere
  2. mmmm arata delicios..

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Arata supeeeeeeer. Cu prima ocazie il pun in practica.

      Ștergere
  4. Marina, abia astept sa-mi spui cum ti-a iesit!

    RăspundețiȘtergere
  5. Una dintre prajiturile mele preferate. Il fac cu drag de fiecare data!

    RăspundețiȘtergere
  6. Yamiii!!! Ce bine arata!Imi place cum arata tiramisul tau! O sa fac si eu reteta ta.

    RăspundețiȘtergere