vineri, 4 aprilie 2014

Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie / Coconut cake with vanilla cream


Ingrediente / ingredients:

Bezea/Meringue: 
- 8 albusuri - 8 egg whites 
- 200 g zahar - 200 g sugar 
- 350 g nuca de cocos - 350 g coconut

Crema de ciocolata/Chocolate Cream:
- 200 g ciocolata cu lapte - 200 g of milk chocolate 
- 2 lingurite de nes - 2 teaspoons instant coffee 
- 2 linguri de zahar - 2 tablespoons of sugar 
- 80 g unt - 80 g butter 
- 100 ml frisca lichida - 100 ml whipped cream 

Crema de vanilie/Vanilla Cream: 
- 8 galbenusuri - 8 egg yolks 
- 700 ml lapte - 700 ml of milk 
- 2 esente de vanilie  - 2 vanilla 
- 6 linguri de zahar - 6 tablespoons sugar 
- 300 ml frisca lichida - 300 ml whipped cream 

- 4 linguri de amidon - 4 tablespoons of starch

Batem albusurile impreuna cu zaharul spuma tare.

Beat the egg whites with sugar hard foam.


Adaugam nuca de cocos si amestecam usor.

Add coconut and mix gently.


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coacem 30 de minute la foc mic.

Pour mixture into a tray lined with baking paper and bake for 30 minutes on low heat.


Crema de ciocolata: punem toate ingredientele intr-o craticioara si le lasam la bain marie pana se topesc.

Chocolate cream: put all the ingredients in a saucepan and let it melt in a bain marie.


Crema de vanilie: punem laptele la fiert. Galbenusurile le amestecam cu zaharul si cu amidonul si le turnam in lapte amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa ce se raceste adaugam esenta de vanilie.

Vanilla cream: put the milk to boil. Mix egg yolks with sugar and starch and pour them into the milk stirring constantly until thickened. Once cooled add vanilla.


Batem frisca si o incorporam in crema de vanilie.

Add whipped cream in vanilla cream.


Asamblarea prajiturii:

Peste bezea turnam crema de ciocolata:

Assembling the cake: 

Pour chocolate cream over  meringue:


Adaugam crema de vanilie.

Add vanilla cream.



Deasupra se pote rade ciocolata sa se poate pune nuca de cocos.

On top you can put chocolatet or coconut.


Se lasa la rece cel putin 4 ore.

Let it cool at least 4 hours.


Bon appetit!

32 de comentarii:

  1. Ficou com tão bom aspecto, uma maravilha!

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow, cred ca e grozava prajitura asta. Ma tenteaza la maxim!

    RăspundețiȘtergere
  3. It looks and sounds so delicious and moreish Lavi!!
    Cheers,
    Lia.

    RăspundețiȘtergere
  4. Prajitura arata grozav de bine. Care este dimensiunea tavii de copt?

    RăspundețiȘtergere
  5. lovely cake happy to follow u also view my space http://prachisvegkitchen.blogspot.in

    RăspundețiȘtergere
  6. OFERTA DE LUCRU ! PROIECT FENOMEN ! Aveți o oră liberă în fiecare zi, un calculator cu conexiune la internet, o adresă de email, un telefon și dorința puternică de a obține caștiguri reale si legale ? Colaborare part-time sau full time ,cu caștiguri imediate intre 100 € si 285 € la inceput, pentru promovare online prin publicarea de anunturi! OFERIM:- Contract legal de comision;- Training online gratuit si asistența pas cu pas chiar daca nu ai niciun fel de experiența;- Suport și logistica necesare pe tot parcursul activitații;- Scrisoare de recomandare dupa 3 luni de activitate;- Program flexibil – posibilitatea de a lucra de acasa. ATRIBUTII PRINCIPALE:- Promovare online prin publicarea de anunturi;- Menținerea unei evidente a ofertelor prospectate și actualizate zilnic.CERINTE:- Cunoștințe minime de operare pe internet,de lucru cu fișiere word și pdf, navigare online.
    OFERIM SI CEREM MAXIMA SERIOZITATE !
    CONTACTEAZA ACUM pentru detalii adresa de email : drmezyed88@gmail.com
    Raspuns in maxim 24 h . Acum poți schimba viața si altor prieteni interesați de caștiguri reale

    RăspundețiȘtergere