sâmbătă, 29 aprilie 2017

Negresa cu alune de padure / Brownie with hazelnuts


Ingrediente / ingredients:

- 50g cacao - 50g cocoa
- o cana de faina - A cup of flour
- o cana si jumatate de zahar - A cup and a half cup of sugar
- 5 oua - 5 eggs
- un pachet de unt - A pack of butter
- esenta de rom - Rum
- o cana de lapte - A cup of milk
praf de copt - baking powder
150 g alune de padure - 150 g hazelnuts
- 150 g ciocolata - 150 g chocolate

Punem la incalzit laptele, adaugam zaharul, cacao si untul. Lasam pe foc pana se topeste tot untul apoi punem compozitia la racit.Incorporam galbenusurile, esenta de rom, faina si praful de copt in compozitia racita.
Albusurile le batem spuma si le incorporam treptat in compozitie. Nu folosim mixerul pentru a incorpora albusurile.

We warmed milk, add sugar, cocoa and butter. We leave on fire until all the butter melts then put the mixture to cooled.Add the egg yolks, rum, flour and baking powder into cooled mixture.
Beat egg foam and gradually incorporate them in composition. Do not use electric mixer to incorporate the egg.

Prajim intr-o tigaie alunele .

Roasted peanuts in a pan.


Le tocam grosier impreuna cu ciocolata. Eu am avut mai multe resturi de ciocolata si le-am folosit pe acestea.
Punem jumatate din alune si jumatate din ciocolata in compozitia de negresa.

We rubbed them roughly. I had more chocolate scraps and I used them.

We put half of peanuts and half of chocolate in brownie composition.


Turnam compozitia intr-o tava si o coacem la foc mic. 

We put the composition in a tray and bake it in a low heat.


Ciocolata ramasa o topim la bain marie si o turnam deasupra negresei dupa ce s-a racit. Deasupra adaugam restul alunelor.

Melt the remaining  chocolate on bain marie and we pour over the brownie after it has cooled.On top we add the rest of the hazelnuts.

Bon appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu