miercuri, 11 decembrie 2013

Risotto cu masline si ciuperci / Mushroom and Black Olive Risotto


Ingrediente / ingredients:

 - o ceapa mare - A large onion
- ciuperci - mushroom
- masline - olive
- orez arborio - Arborio rice
- 3-4 linguri de ulei de masline - 3-4 tablespoons olive oil
- sare si piper dupa gust - Salt and pepper to taste

Intr-o cratita pune la incins uleiul de masline, adaugam ceapa tocata marunt si ciupercile. Eu am folosit ciuperci champignon din conserva .

In a saucepan put olive oil, add chopped onion and mushrooms. I used canned champignon mushrooms.


Dupa ce s-au patruns bine, adaugam orezul si amestecam continuu sa nu se lipeasca de cratita. Daca mai trebuie, putem sa mai adaugam ulei de masline.

After you have fried well, add the rice and stir continuously to not stick to the pan. If you need, we can also add olive oil.


Adaugam apa (daca il vrem de post) sau supa de pui. La o portie de orez adaug 3 portii de lichid. 
Cand este aproape gata, adaugam maslinele.

Add water or chicken soup. In one cup of rice and add 3 cups of liquid.
When almost done, add the olives.


Este delicios!!!!
Se poate servi ca atare sau ca  garnitura la friptura.

It is delicious!!
You can serve at garnish on steak.

Bon appetit!


6 comentarii: