sâmbătă, 27 mai 2017

Chocoflan




Ingrediente / ingredients:

- 12 Ouă - 12 Eggs
- 550g Zahăr - 550g Sugar
- 1l Lapte - 1l Milk
- 1 linguriță Esență de vanilie - 1 teaspoon vanilla essence
- 100 ml Ulei  - 100 ml of oil
- 160 g Făină - 160 g Flour
- 1 linguriță Praf de copt - 1 teaspoon Baking powder
- 2  linguri Cacao - 2 tablespoons Cocoa


Pentru inceput pregatim caramelul din 200 g zahar si 50 ml apa. Punem la foc potrivit pana capata o culoare aurie. Il turnam intr-o tava si il intindem rapid pe peretele vasului.

Prepare the caramel from 200 g of sugar and 50 ml of water. We put on fire until it gets a golden color. We put it in a tray and quickly lay it on the wall.


Compozitia de oua o preparam astfel : mixam 200 g zahar cu 10 oua, esenta de vanilie si 900 ml lapte.

The egg composition is prepared as follows: mix 200 g sugar with 10 eggs, vanilla essence and 900 ml milk.


Blatul : amestecam restul ingredientelor: uleiul, 150 g zahar, faina, praf de copt, cacao si 100 ml lapte.

Cake: mix all the ingredients: oil, 150 g sugar, flour, baking powder, cocoa and 100 ml of milk.


Turnam compozitia de oua peste caramelul intarit , iar peste aceasta compozitie blatul de cacao.

Pour egg mixture over the hardened caramel and cocoa cake over this mixture.


Vasul il punem intr-o alta tava cu apa si il bagam la cuptor pentru 45-50 minute. Baza trebuie sa stea in apa mereu. Completati daca se evapora.

Place the pan in another tray of water and cook in the oven for 45-50 minutes. The base must always be in the water. Fill if she evaporate.


Dupa racire o intoarcem. Se serveste rece.

After cooling, we overturn it. Serve cold.

Bon appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu