sâmbătă, 16 februarie 2019

Napolitane cu nuca si caramel / Wafers with caramel and nuts



Ingrediente / ingredients:

- 250g de nuci tocate - 250g chopped walnuts

- 400 g zahăr - 400g caster sugar

- 150 ml apă - 150ml water

- 150g zahar pudra  - 150g powdered sugar

- 4 ouă - 4 eggs

- 200g de unt - 200g of butter

- 1 pachet de foi de napolitana - 1 wafer sheets packet

- o esenta  de vanilie -  vanilla extract

Începeți prin amestecarea zahărului (200 g) cu 150 ml de apă. Puneți-le pe o plită la foc mediu și amestecați până când amestecul începe să devină chihlimbar / aur. Durează aproximativ 10 minute. 

Start by mixing the sugar (200g) with the 150ml of water. Put them on hob on medium heat and mix until the mixture begins to get amber / gold. It takes about 10 minutes or so. 


În acest moment se adaugă untul tăiat în cuburi și se amestecă repede până când se incorporeaza.
Separat, se amestecă ouale cu cealaltă ceașcă de zahăr până devine spumă și triplă în volum. Acest amestec se adaugă la amestecul de caramel. Se amestecă bine cu o lingură de lemn pentru a încorpora. Lăsați acum la foc mic, amestecând continuu aproximativ 15 minute sau până când amestecul se îngroasa ușor.

Inchideti foculși adăugați extractul de vanilie și nucile.

At this point add the butter cut into cubes (all at once) and stir quickly until all becomes smooth.
Separately, mix the eggs with the other cup of sugar until it becomes foamy and triple in volume. This mixture is added to the mix of caramel. Mix well with a wooden spoon to incorporate. Leave now on low heat, continuously stirring about 15 minutes or until the mixture thickens slightly.
Pull the heat and add the vanilla extract and the nuts chopped very roughly.


Se lasă să se răcească, apoi se întinde comozitia pe foile de napolitana. .

Allow to cool then spread the wafer sheets with the caramel mixture. 


Eu am folosit 3 foi cu 2 straturi de umplutura.

I used 3 sheets with 2 layers of filling.


Se lasa la rece 12 ore si apoi se taia cubulete sau triunghiuri, dupa preferinta.

Allow to cool to 12 hours and then cut into cubes or triangles, as you desired.

Bon appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu