marți, 3 iunie 2014
Prajitura zapada stralucitoare / Shiny snow cake
Ingrediente / ingredients:
Blat cacao / Sponge cake:
- 6 oua - 6 eggs
- 250 g zahar - 250 g sugar
- 250 g faina - 250 g flour
- 6 linguri de suc de portoca le, piersici, caise - 6 tablespoons of orange juice, peaches, apricots
- 1 lingura cu varf cacao - 1 tablespoon cocoa
- o lingurita de ness - A teaspoon of instant coffee
- o lingurita praf de copt - A teaspoon of baking powder
Sirop / syrup:
- 200 ml cafea indulcita sau suc de fructe , compot, etc. - - 200 ml sweetened coffee or juice, stewed, etc.
Crema alba / White cream:
- 700 ml lapte - 700 ml of milk
- 2 plicuri budinca de vanilie - 2 sachets vanilla pudding
- 3 galbenusuri - 3 egg yolks
- 3 - 5 linguri zahar - 3-5 tablespoons sugar
- 250 g unt - 250 g butter
- o esenta de vanilie - A vanilla
Crema de ciocolata / Chocolate Cream:
- 400 ml frisca lichida - 400 ml whipped cream
- 400 g ciocolata sau nutella - 400 g chocolate or nutella
- o lingurita de ness - A teaspoon of instant coffee
- o lingurita de apa fiarta - A teaspoon of boiling water
Decor / Decoration:
- 80 g nuca de cocos - 80 g coconut
Blatul : Separam ouale si batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul, galbenusurile ness-ul dizolvat in suc, iar la final faina , praful de cop si cacao.
Sponge cake : Separate the eggs and beat the white eggs with a pinch of salt . Add sugar, yolks, instant coffee dissolved in the juice, and finally the flour, baking powder and cocoa.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasam la foc mic 15-20 minute pana trece testul scobitorii.
Pour mixture into a pan lined with parchment paper. Let simmer for 15-20 minutes until toothpick test passes.
Crema de vanilie o facem conform instructiunilor de pe plic, numai ca folosim doar 700 ml lapte pentru ambele plicuri. La sfarsit adaugam cate un galbenus pe rand si esenta de vanilie.
We make Vanilla cream as written on the package,but use only 700 ml milk for both . Finally add one yolk at a time and vanilla.
Dupa ce s-a racit crema, incorporam untul.
After it has cooled cream, incorporate butter.
Crema de ciocolata: mixam frisca, adaugam ness-ul dizolvat in apa fiarta apoi crema Nutella sau ciocolata topita la bain-marie si racita.
Chocolate cream: mixing cream, add instant coffee dissolved in boiling water and then Nutella cream or cooled melted chocolate in a bain-marie.
Taiem blatul in 2 si il insiropam cu cafeaua indulcita. Deasupra punem crema de vanilie.
Cut sponge cake into 2 and moist with sweetened coffee. Above we put vanilla cream.
Deasupra cremei punem cealalta parte de blat si crema de ciocolata.
Over the Cream put the other side and chocolate cream.
Decoram cu nuca de cocos si o punem la frigider pentru minim 3 ore.
Decorate with coconut and put it in the refrigerator minimum 3 hours.
Bon appetit!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Foarte faina prajitura ! :)
RăspundețiȘtergereMultumesc! Mai am o lista de prajituri pe care vreau sa le incerc, de la tine!
ȘtergereLooks delicious. I love the custard filling idea!
RăspundețiȘtergerethanks Mary!
ȘtergereTare buna [rajiturica ai facut! Ma tenteaza si pe mine sa o incerc :)
RăspundețiȘtergere