duminică, 20 noiembrie 2016

Friptura de rață cu piure de cartofi / Roast duck with mashed potatoes



Ingrediente / ingredients:

- o rata - A duck
- fulgi de ardei iute - Chilli flakes
- 5-6 catei de usturoi - 5-6 cloves garlic
- sare si piper - salt and pepper
- rozmarin - rosemary
- salvie - sage
- boia de ardei iute - Paprika
- pentru piure: cartofi, unt , lapte si sare - For Mashed potatoes, butter, milk and salt


Rata o pastram intreaga dar se poate si portiona. O ungem cu toate condimentele si o dam la cuptor pentru o ora jumate - 2 ore, depinde de marimea ratei. din cand in cand o stropim cu grasimea care o lasa in tava.
Separat fierbem cartofii , ii zdrobim, adaugam unt, sare si lapte.
Portionam rata si o servim pe un pat de piure de cartofi.

 Keep the whole duck   but it can and be partitioned. Brush with all the spices and give in the oven for an houar and half  - 2 hours, depending on the size of the duck. occasionally a brush her with  the sauce  that leaves it in the tray.
Separately boil the potatoes, mash them, add butter, salt and milk.
Portion the duck  and serve on a bed of mashed potatoes.

Bon appetit!


2 comentarii: