luni, 31 octombrie 2011

Prajitura australiana Lamington






Pregatim ingredientele:
- 3 oua
- 150g unt
- 1 pachet cacao
- 1 pachet zahar pudra cu aroma de  vanilie
- o ciocolata cu lapte
- o punga de nuca de cocos
- 1 praf de copt
- 250 g zahar
- 300 ml lapte
- 300g faina - care lipseste din poza

 Blatul:
Spargem ouale intr-un castron, le batem bine cu furculita si  adaugam zaharul (250g).
Adaugam faina si praful de copt.

100g de unt il amescam cu putina apa calda (cat sa se topeasca repede) si adaugam in compozitie.

Compozitia reesita, o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor la foc mic, pana apasam cu degetul pe blat si nu se afunda. Daca dorim o cantitate mai mare de blat, putem adauga lapte si faina , pana devine o compozitie mai groasa de clatite.
Cand este gata, o lasam sa se raceasca bine!!!!!!!!
O taiem in dreptunghiuri mici.

Glazura:
Restul de unt se pune la topit intr-o cratita, adaugam laptele si ciocolata rupta.

Cand s-a topit ciocolata adaugam cacaoa si zaharul pudra.

Dupa ce s-a racit glazura, o punem intr-un castronel. In alt castronel punem nuca de cocos si incepem sa tavalim bucatelele de blat prin glazura.
Apoi o tavalim prin nuca de cocos.
Aceasta prajitura merge excelent langa o cafea!

Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Această prăjitură la noi se numeşte Tăvălita! Şi eu vreau să o fac în weekend, doar că în reţeta mea e cu miere de albine blatul !
    Arată frumos, felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Mihaela! Am luat reteta dintr-o carte de bucate cu retete internationale. Promit sa incerc si varianta cu miere de albine.

    RăspundețiȘtergere