Pregatim ingredientele:
- 3kg rosii - bine coapte
- 3 linguri de orez
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 1 cutiuta de smantana
Mod de preparare:
Rosiile le spalam si le taiem in 4. Le punem intr-o oala, adaugam o cescuta de apa si punem pe foc.Rosiile isi lasa sucul imediat, din cauza asta punem putina apa, daca punem prea multa, sucul va fi prea diluat.
Lasam sa fiarba pana se inmoaie rosiile.
Le pasam intr-o strecuratoare fina (cea mai migaloasa treaba) , se poate pune si la blender, dar vor ramane pielitelede la rosii.Sucul il punem intr-o oala si il dam la foc mic. Tocam ceapa si o calim pana devine aurie.
Morcovul il radem pe razatoarea mica si il punem peste ceapa 2-3 minute.In sucul de rosii adaugam orezul, ceapa cu morcovul calit si ardeiul gras curatat si spalat.
Lasam sa fiarba pana se face orezul, adaugam sare si piper dupa gust.
Se poate servi atat rece cat si calda cu smantana.
Pofta buna!
Trebuie sa o incerc si eu neaparat .
RăspundețiȘtergereArata prea bine :)
Delia :*
Multumesc frumos!
RăspundețiȘtergereAm incercat reteta ieri ....si a iesit super delicioasa ..eu una am mancat-o cu putina maioneza ...super reteta :*
RăspundețiȘtergere