luni, 31 octombrie 2011

Prajitura glazurata




Ingrediente:
- 5 oua
- 200 g faina
- 1 pachet unt
- 200 g zahar
- 1 praf de copt
- 2 esente de rom
- 1 pachet de cacao
- o ciocolata cu lapte
- o smantana pentru frisca
Intr-o cratita, topim untul si adaugam cacaoa.

Omogenizam bine, sa eliminam cocoloasele formate.

Lasam sa se raceasca.
Separat batem bine ouale, adaugam faina, praful de copt si o esenta de rom.

Turnam peste compozitia de cacaoa RACITA, si amestecam bine.
Turnam intr-un vas pentru cuptor, tapetat cu hartie de copt, si lasam la foc mic 40 minute. Depinde de cuptorul fiecareia.

Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Pregatim un sirop din esenta de rom, apa si zahar si insiropam prajitura racita.

Glazura:
Topim ciocolata intr-un vas, la foc mic.
Adaugam smantana si amestecam bine.
Glazura o turnam peste blat.
Intindem glazura peste tot si dam la rece 2 ore.

Se serveste rece!

Pofta buna!

3 comentarii:

  1. Delicioasa , si cacao si ciocolata si rom , desertul ideal :)
    Bine ai venit in blogosfera, cat mai multe retete delicioase si ..spor la bucatarit ! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce pofta mi-ai facut...iubesc ciocolata si prajiturile cu ciocolata! Seara frumoasa! Imi place blogul tau! Are numai bunatati...

    RăspundețiȘtergere