luni, 31 octombrie 2011

Somn in crusta cu sos alb





Pregatim ingredientele pentru peste:
- 2 somni
- 4 linguri faina
- 1 cutie de bere
- condimente pentru peste
- 1 lamaie

Pentru sos:
- 100g unt
- 1 ceapa mica
- 3 linguri de faina
- 500ml apa
- 4 linguri de smantana

Mod de preparare:

Peste il spalam ,  il curatam si il portionam.

Il portionam.


 Intr-un castron punem faina, berea, condimentul pentru peste si amestecam bine sa nu faca cocoloase.Mai putem adauga faina, daca compozitia este prea subtire. Trebuie sa fie ca un bechamel.
Incingem uleiul intr-o tigaie, dam peste prin aceasta compozitie si il punem la prajit.
Il lasam sa se rumeneasca bine si il scoatem pe un servetel absorbant, pentru surplusul de ulei.
Preparam sosul:
Untul il punem la topit intr-o tigaie si adaugam ceapa tocata marunt pana devine sticloasa.

Adaugam faina, lasam 2 minute amestecand continuu .

Adaugam apa si amestecam pentru a nu face cocoloase.


Cand s-a fiert bine faina, dam de pe foc si adaugam smantana treptat.

Sosul il putem pune in castronase separate sau pe farfurie sub peste.
Se poate servi cu ce garnitura va place. Noi am servit cu cartofi prajiti.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu