Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

duminică, 11 decembrie 2011

Prajitura cu nuca de cocos

Ingrediente:
Pentru blat avem nevoie de:
- 4 albusuri
- 3 linguri de faina
- esenta de vanilie - o lingurita
- o lingura cu varf de nuca de cocos
- 3 linguri de zahar
Pentru crema avem nevoie de:
- 4 galbenusuri
- 2 lingurite de esenta de vanilie
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de faina
- 200ml lapte
- un pachet de unt
- nuca de cocos
Pentru galzura avem nevoie de:
- 200 ml frisca lichida
- o ciocolata alba
- o lingurita de unt
- nuca de cocos
Facem blatul: Albusurile le batem spuma, adaugam zaharul si batem pana se topeste. Adaugam faina , nuca de cocos si esenta de vanilie.
Intr-un vas termorezistent, eu am folosit tava de yena, am pus hartie de copt si am turnat compozitia de blat. Am lasat cuptorul la foc mic . ATENTIE: se face destul de repede, cam intr-un sfert de ora, depinde de aragaz. Este gata cand apasam cu degetul deasupra compozitiei si simtim tare.

Cand este gata, il lasam sa se raceasca complet.


Crema: frecam galbenusurile cu zaharul . Adaugam laptele rece, faina, esenta si punem pe foc mic pana se ingroasa. Adaugam si untul cand este aproapte gata.
Cand crema este gata, dam de pe foc si adaugam cocosul. Lasam sa se raceasca bine.

Pregatim glazura:
In 2 linguri de lapte , rupem ciocolata bucati mici si punem pe foc sa se topeasca, amestecand continuu. Adaugam si lingurita de unt cand ciocolata s-a topit.

Lasam glazura sa se raceasca complet.
Batem frisca foarte bine si adaugam treptat glazura pana o incorporam toata.

Acum asamblam prajitura: Pe blat asezam crema din abundenta.
Adaugam toata glazura, chiar daca se prelinge si pe marginile blatului. Blatul va absorbi din glazura si practic se va insiropa cu ea.

Adaugam nuca de cocos din abundenta si dam prajitura la frigider pana a doua zi.

Este delicioasa. O prajitura deosebita, care va face senzatie la orice eveniment, mai ales in perioada sarbatorilor de iarna.
Pofta buna!

9 comentarii:

  1. Eu o stiu sub denumirea de raffaello.Foarte buna cine adora nuca de cocos.Foarte faina ti-a iesit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca ceva contine multa nuca de cocos eu sunt fan...asa ca ma declar fan al prajiturii tale!
    O saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Paradis,Viviana!

    RăspundețiȘtergere
  4. That must be a delicious treat! Great combination of ingredients.

    Cheers,

    Rosa

    RăspundețiȘtergere
  5. Cocos. Papa tot ce contine cocos! Magnific! ms :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Scumpa am incercat aceasta reteta ...e minunata ;la blat am folosit amidon pt prajituri in loc de faina si a iesit foare pufoss ....un big like :*

    RăspundețiȘtergere