miercuri, 7 decembrie 2011

Pui picant pe pat de legume

Ingrediente:

- se poate folosi  orice parte a puiului - eu am folosit 2 pulpe si 2 aripioare
- cartofi
- morcov
- un catel de usturoi
- un ardei chilli - eu am pus din cel conservat in ulei de masline
- o lingura de unt
- o lingura de sos de rosii
- o lingurita cu varf de mustar
Optional:
- busuioc tocat marunt sau ulei cu aroma de busuioc
Eu am folosit ulei (primit de la prietena mea din Franta), nu am avut busuioc proaspat.

Mod de preparare:
Se amesteca bine mustarul cu sucul de rosii.

Legumele le taiem rondele si le asezam intr-un vas pentru cuptor, uns cu unt. Adaugam sare si piper peste legume. Usturoiul il zdrobim (nu-l pisam) si-l punem in mijlocul tavii, la fel si cu ardeiul tocat marunt.

Carnea o crestam putin si o ungem cu amestecul de mustar.

O lasam la cuptor pentru o ora si un pic - depinde de cuptor. Eu am lasat la foc mic.
Se serveste cald cu muraturi asortate.
Pofta mare!

12 comentarii:

  1. De la sosul de mustar, carnea a fost foarte frageda si s-a facut foarte repede! A iesit destul de picant, dar foarte gustos! Se pot pune mai multe legume, dupa gustul fiecaruia!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie ii place sa folosesc mustar la fripturi, e bun si la gust si la cosistenta si la aspect...buna idee!

    RăspundețiȘtergere
  3. E prima oara cand am folosit acest sos de mustar! Il voi folosi mereu la fripturi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicioasa fripturica!marinata asta de mustar ,merge bine si la peste ,mai ales la peste mai gras

    RăspundețiȘtergere
  5. Buuuna friptura ai pregatit tu aici.Miroase grozav.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Pansy, Dia! A fost delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. arata extrem de apetisant!
    bine te-am gasit ♥

    RăspundețiȘtergere
  8. Ai ai ai arata foarte bine!!!

    RăspundețiȘtergere