joi, 15 decembrie 2011

Salata bulgareasca aromata

Ingrediente:
- 3 oua fierte tari
- o salata verde
- 2 rosii
- 1 castravete
- o ceapa rosie
- o bucata de telemea taiata cubulete
- masline
- sunca praga
- ulei cu aroma de busuioc  sau busuioc proaspat
- ulei cu aroma de lamaie sau coaja de lamaie rasa pe razatoarea mica
Tocam salata verde si ceapa julien.

Adaugam restul de ingrediente taiate dupa gustul fiecareia.

Adaugam uleiurile , sare , piper si amestecam bine. Daca nu aveti uleiuri aromate, puteti face in casa: intr-o sticla punem ulei de masline - 250ml-  si o bucata mare de coaja de lamaie sau, cateva frunze de busuioc, pentru un ulei picant - punem un ardei rosu iute, pentru un ulei cu aroma de usturoi - punem 2 catei de usturoi.

Se serveste rece!
Pofta mare!

10 comentarii:

  1. buna salata ta, tre' s-o repostezi in ianuarie...atunci o sa fie la mare cautare dupa atatea mese imbelsugate cu "porcarii"...glumesc desigur, e perfecta oricand!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mereu caut noi retete de salate si gasesc tot felul de idei cu ingrediente pe care nu le am si nu le pot gasi, apreciez ceva practic si usor cum ai facut tu, pare si foarte bun, o sa incerc cu prima ocazie

    RăspundețiȘtergere
  3. Roxana, a fost delicioasa! O sa-ti placa sigur!

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie incercata, merge seara de minune :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Aceste uleiuri le-am primit de la prietena mea din Franta. Poti face si tu acasa. In ulei de masline pui aroma dorita si lasi la macerat vreo saptamana. Eu am facut cu chili si crede-ma, din 2 picaturi am iutit toata mancarea.

    RăspundețiȘtergere