marți, 27 martie 2012

Gogosi

Ingrediente:
- 500g faina
- un cub de drojdie
- o lamaie
- o portocala
- jumatate de pachet de unt
- 200ml apa
- zahar pudra
- 2 oua

Apa o punem la incalzit, adaugam untul si o lasam pe foc pana se inmoaie untul.
O lasam putin sa se racoreasca si o adaugam peste faina. Adaugam coaja rasa de la portocala si de la lamaie, ouale si drojdia.

Framantam un aluat elastic. La nevoie mai adaugam apa sau faina.

Intindem o foaie de aluat si cu un pahar formam gogosile.

Le mai lasam putin la crescut , deja formate. Uleiul il incingem bine si punem gogosile la prajit.

Cand sunt gata , le scoatem pe un servet absorbant pentru excesul de ulei.

Se servesc cu zahar pudra sau umplute cu ciocolata, crema de vanilie sau orice gem preferat.
Pofta buna!

10 comentarii:

  1. Desi nu demult am facut si eu gogosele in genul acestora ...m-ai omorat ..mii o pofta :-* Arata delicios .

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce pofta mi-ai facut de gogosi.....yammy:)!!!!!Pupici:X

    RăspundețiȘtergere
  3. Gogosiiiii - cine m-a pus sa intru :(((

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am mai intalnit tehnica asta si tare m-ai facut curioasa, prin urmare incerc si eu sambata sa vad daca iese ceva. O intrebare am insa: cu ouale ce fac? Din reteta ta nu reiese cand trebuie adaugate ouale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cand punem coaja de portocala, punem si ouale! o sa modfic!

      Ștergere
    2. Multumesc!
      O sa revin cu impresii si cu invitatia de a veni la mine in vizita pentru o degustare vizuala :D

      Ștergere