sâmbătă, 24 martie 2012

Tarta cu portocale si bezea

            Dupa ce prietena mea Ana a facut aceasta tarta, dar cu lamaie, m-am gandit sa o fac si eu, numai ca in loc de lamai am folosit portocale. A iesit o tarta delicioasa, foarte aromata si destul de usoara.

Ingrediente:
Pentru Blat:
- 300g faina
- 150g unt rece
- 2 linguri de lapte
- un galbenus
- 100g zahar pudra
- coaja de la o lamaie si de la o portocala

Pentru crema:
- coaja rasa de la 4 portocale
- 150ml suc de portocale - eu am stors portocalele de la care am ras coaja
- 150 g zahar
- 2 oua intregi + 2 galbenusuri
- 100g unt

Bezea:
- 3 albusuri - ramase de la galbenusurile folosite la blat si crema
- 100g zahar
Pentru inceput facem blatul. Intr-un castron punem faina, zaharul pudra, untul taiat cubulete si coaja rasa de la lamaie si de la portocala.

Amestecam bine pana obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam laptele si galbenusul.
Amestecam bine ca sa incorporeze oul si laptele, punem tot aluatul in folie alimentara si il bagam la frigider pentru 30 de minute.
Cat sta la frigider aluatul preparam crema. Intr-o cratita punem coaja rasa de la portocale, sucul de portocale ouale, zaharul si 50g unt.
Punem la foc mic si amestecam continuu cu telul. Atentie mare sa nu fiarba crema pentru ca vom obtine o omleta aromata. Cand incepe sa faca bulbuci pe margine , atunci e gata. Adaugam restul de unt si amestecam bine pana se incorporeaza .

Aluatul il scoatem din folie si il intindem. Daca vi se pare prea lipicios, mai adaugati putina faina la intindere.
Intepam aluatul in forma de tava, altfel vi se va umfla la coacere. Adaugam crema peste aluat si dam la foc mic pana se rumeneste aluatul pe margini.
Cand este gata va arata asa.
Adaugam albusurile batute spuma tare cu zaharul , si mai lasam la cuptor cat se rumeneste frumos.
Cand este gata o scoatem din cuptor si o mai lasam in tava vreo 20 de minute .
Se poate servi imediat, calda sau rece.
Pofta buna!

13 comentarii:

  1. Primul venit primul servit.Imi mirosea mie a portocale si am inceput sa caut sa vad de unde vine mirosul.Uite ca am gasit "vinovatul".Ador portocalele sa stii.Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicioasa tarta asta cu aroma de portocala ..mai ales ca are si bezea!
    o duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sincer ....si eu o ador:)!!!!Pupici:X

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. Lavi, ai idee cum o pot face cu prune or struguri? Ma gandesc sa folosesc suc din ele exact cantitatea ta de la cel cu portocale.

      Ștergere
    2. O iesit minunata, suc de struguri albi si boabe intregi negre!Multumesc!

      Ștergere
  5. Tare gustoasa cu portocala! imi place. pup

    RăspundețiȘtergere
  6. What a lovely and appetizing dessert ! Thank you for sharing :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Prea dulce si se simte untul prea tare....

    RăspundețiȘtergere