luni, 29 iunie 2015

Supa crema de rosii / Tomato cream soup



Ingrediente / ingredients:

- 5 kg rosii - 5 kg tomatoes
- o ceapa - An onion
- un morcov - A carrot
- o cescuta de orez - A cup of rice
- un ardei gras - A yellow pepper
- sare si piper dupa gust - Salt and pepper to taste

Din aceasta cantitate de rosii, ies cam 3 l de supa.
Rosiile se spala bine si se taie in 4. Se pun intr-o oala fiert cu o cescuta de apa. Rosiile isi lasa apa si nu mai este nevoie de foarte multa apa.

From this quantity of tomato we get about 3 l soup  .
Wash tomatoes and cut it in 4. Place in a pot with a cup of  water. Tomatoes leave their water and do not need much water.




Calim ceapa si morcovul in 2-3 linguri de ulei de masline.

Fry onion and carrot in 2-3 tablespoons of olive oil.



Dupa ce au fiert rosiile, le separam de seminte si coaja. Le punem intr-o strecuratoare si le frecam cu o lingura de lemn sa scoatem pulpa.

After boiling the tomatoes, we separate the peel and seed from pulp . We put them in a strainer and rub them with a wooden spoon to get the pulp.



Turnam pulpa peste ceapa si morcov, adaugam orezul si ardeiul si lasam sa fiarba.

Pour the pulp over the onion and carrot , add the rice and pepper and let it boil.


La sfarsit punem sare si piper dupa gust.
Se serveste cu smantana si ardei iute.

Pofta buna!

In the end we put salt and pepper to taste.
Serve with sour cream and chilli.

Bon Appetite!

Un comentariu: