joi, 17 septembrie 2015

Tarta cu crema de lamaie / Lemon cream tart



Ingrediente / ingredients:

Pentru aluat/For the dough::

- 225 g faina - 225 g flour
- 150 g unt rece - 150 g cold butter
- un ou - An egg
- un galbenus - an yolk

Pentru umplutura/For the filling:

- 4 oua - 4 eggs
- 175 g zahar - 175 g sugar
- 150 g frisca - 150 g cream
- sucul si coaja rasa de la 3 lamai - Juice and lemon zest from 3 lemons


Se amesteca faina cu untul rece, se adauga oual batut si framantam pana se omogenizeaza bine. Invelim aluatul in folie si il tinem la frigider pana pregatim umplutura.

Mix flour with cold butter, add beaten egg and knead well until is smooth. Wrap dough in foil and keep it in the refrigerator until the filling is ready.




Dupa 20 de minute de stat la frigider il intindem cu sucitorul si il punem intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina. Intepam foaia de aluat si o bagam la cuptor 15 minute, la foc mic. Dupa 15 minute o scoatem si o ungem cu galbenus.

After 20 minutes in refrigerate we stretch with rolling pin and put it into a round greased with butter and dustedwith flour. Prick dough sheet and put in  the oven 15 minutes on low heat. After 15 minutes we  Brush with egg yolk.


Pentru umplutura: batem ouale cu zaharul pana obtinem o consistenta cremoasa. Incorporam frisca, sucul si coaja de lamaie. Turnam  crema peste tarta si o dam la cuptor pana cand umplutura se solidifica. Dupa ce este gata trebuie sa se raceasca bine inainte de portionare. Se poate servi cu zahar pudra deasupra sau cu frisca.

For the filling: beat eggs with sugar until we get a  creamy consistency. Incorporate cream, lemon juice and zest. Pour cream over a  tart and baked until the filling solidifies. Once ready you must cool the tart  before slicing. It can be served with powdered sugar or with whipped cream on top.



Pofta buna! 

Bon Appetite!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu