luni, 17 octombrie 2016

Ceafa de porc la tava cu cartofi copti si sos de ardei / Oven baked pork chops with potatoes and pepper sauce



Ingrediente / ingredients:

- 1 kg ceafa de porc - 1 kg pork chops
- 1 kg cartofi mai micuti - 1 kg potatoes little ones
- 3-4 catei de usturoi  - 3-4 cloves garlic
- 2 ardei kapia - 2 peppers Kapia
- 100 ml smantana pentru gatit - 100 ml cream for cooking
- sare si piper dupa gust - Salt and pepper to taste
- o lingurita de cimbru - A teaspoon thyme
- o lingurita de salvie - A teaspoon of sage
- 3-4 linguri ulei de masline - 3-4 tablespoons olive oil
- un cub de unt - A cube of butter
- 50 ml vin alb - 50 ml white wine
- o lingurita de fulgi de ardei iute - optional - A teaspoon of chilli flakes - optional
- o ceapa rosie - a red onion


Intr-o tigaie incinsa punem cubul de unt cu 2 linguri de ulei de masline.


In a hot pan put the cube of butter with 2 tablespoons of olive oil.




Prajim carnea pe ambele parti.

Fry on both sides.


Intr-o tava pentru cuptor, pregatim un pat de condimente: usturoi, cimbru, salvie, fulgi de ardei iute si 2-3 linguri de ulei de masline.

In a baking pan, prepare a bed of spices: garlic, thyme, sage, chilli flakes and 2-3 tablespoons of olive oil.


Asezam carnea, ceapa roie, cartofii si ardeiul. Turnam o cescuta de vin alb si o cescuta de apa.

We put the meat, red onion,  potatoes and peppers. Pour a cup of white wine and a cup of water.


Lasam la cuptor pana sunt gata cartofii si carnea este frageda. Adunam sosul format, si legumele, mai putin cartofii. Le punem intr-un blender, adaugam smantana si formam un sos fin.

Leave in the oven until the potatoes are ready and meat is tender. Collect the sauce and vegetables, except potatoes. We put them in a blender, add cream and form a smooth sauce.



Servim carnea si cartofii cu sosul fin, putin picant si foarte cremos.

Serve the meat and potatoes with  fine sauce, a little spicy and very creamy.

Bon Appetite!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu