luni, 5 mai 2014

Tort Zebra cu ciocolata / Zebra cake with chocolate


Ingrediente / ingredients:

- 6 oua - 6 eggs  
- o cana de zahar - A cup of sugar 
- o cana de faina - A cup of flour 
- o lingura de cacao - A tablespoon of cocoa 
- o esenta de rom - A rum 
- o esenta de vanilie - A vanilla 
- un praf de copt - A pinch of baking powder
- 5 linguri de apa - 5 tablespoons water 
- 5 linguri de ulei - 5 tablespoons oil
- o ciocolata cu lapte - A milk chocolate

Facem un sirop din apa si zahar. Ouale le separam, batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, si adaugam siropul fierbinte mixand continuu. Galbenusurile le mixam cu praful de copt , uleiul si esenta de vanilie.

Make a syrup of water and sugar. Separate the eggs , beat egg whites with a pinch of salt , continuous mixing and add the hot syrup. Yolks mixing them with baking powder, oil and vanilla.


Turnam compozitia de galbenusuri pentru albusurile batute spuma tare, adaugam faina si o amestecam usor. Compozitia o impartim in doua. Peste o parte adaugam ciocolata tocata marunt , esenta de rom si  cacao.

Pour the yolks on egg whites , add flour and stir gently.  Divide the composition it into two. In one part add the chopped chocolate, rum and cocoa.


Punem hartie de copt intr-o tava cu peretii detasabili si cu o lingurita formam straturi: unul alb, unul maro. Se pot folosi 2 poshuri.

Put baking paper on a tray with removable walls and with a  teaspoon  formed layers: one white, one brown. You can use 2 poshuri.


Ornarea este cam migaloasa, dar merita.

Decorating is a bit painstaking but worth it.


Dupa ce am terminat punem la cuptor, la foc mic, pana trece testul scobitorii.

After we finished put  in the oven on low heat until toothpick test passes.


Dupa ce s-a racit in tava, il scoatem pe un platou.

When is cool , remove it on a platter.


Bon appetit!

4 comentarii: