Reteta este luata de aici: Jamila Cuisine
Ingredinete pentru 2 cozonaci:
- 1 kg faina
- 600 ml lapte caldut
- 200 g zahar
- 200 g unt topit
- 14 g drojdie uscata
- 6 galbenusuri
- coaja de la o lamaie si de la o portocala
- o esenta de vanilie
- un praf de sare
Pentru umplutura:
- 400 g nuca macinata
- 50 g cacao
- 4-5 linguri zahar
Se pun toate ingredientele pentru cozonac intru castron adanc.
Se amesteca totul cu o lingura pana se omogenizeaza toate ingredientele.
Se lasa la crescut aproximativ o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut il bagam la frigider pentru minim 12 ore. Se poate tine la rece pana la 24 ore.
Dupa timpul de racire impartim aluatul si il intindem.
Turnam deasupra compozitia pentru umplutura: nuca, zahar si cacao sau orice altceva va doriti.
Impletim cozonacul si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Il lasam la crescut . Il ungem cu ou si presaram zahar.
Se coace la foc potrivit aproximativ 40-50 minute.
Cozonacul nu se taie pana nu se raceste complet.
Pofta buna!
El prea bun
RăspundețiȘtergere