Fructe proaspete:
- ananas
- portocale
- mandarine
- banane
- grefe
- mere
- lamai
- si orice alt fruct proaspat care va place
- amaretto
Ananasul il curatam, si il taiem cubulete.
Banana o taiem felii subtiri.
Marul il punem cu tot cu coaja dar fara cotor.
Mandarinele si portocalele le desfacem felii si le taiem cubulete. Curatam grefa de coaja, pentru ca este destul de amara si maruntim miezul.
Amestecam toate fructele intr-un castron si adaugam lichiorul.
Se lasa 1-2 ore la frigider si se serveste rece. Optional se poate adauga frisca, dar noi am preferat fara.
Am folosit doar fructe proaspete, cele din conserva le folosesc foarte rar, cand sunt in criza de timp.
Pofta buna!
joi, 15 martie 2012
duminică, 11 martie 2012
Tiramisu cu fructe de padure
Ingrediente:
- un pachet mare de piscoturi
- 300g fructe de padure
- 400ml frisca
- 250g mascarpone
- 500ml suc de fructe de padure
- 200g zahar
Fructele le lasam sa se dezghete, daca sunt congelate, si adaugam zaharul peste ele.
Batem frisca bine si adaugam mascarponele.
Fructele le pasam, pana obtinem un piure.
Adaugam 3-4 linguri de piure de fructe peste crema de mascarpone si amestecam bine cu mixerul.
Intr-o tava punem un strat subtire de crema, inmuiem piscoturile in sucul de fructe si le asezam uniform in tava. Piscoturile le scufundam in suc si le scoatem imediat, sa nu se inmoaie prea tare.
Acoperim cu crema din belsug si repetam operatiunea cu piscoturile. Deci, vor fi 2 straturi de piscoturi.
Restul de piure de fructe il turnam deasupra, ca o glazura.
Se lasa la frigider cca 2-3 ore inainte de servire.
Pofta buna!
- un pachet mare de piscoturi
- 300g fructe de padure
- 400ml frisca
- 250g mascarpone
- 500ml suc de fructe de padure
- 200g zahar
Fructele le lasam sa se dezghete, daca sunt congelate, si adaugam zaharul peste ele.
Batem frisca bine si adaugam mascarponele.
Fructele le pasam, pana obtinem un piure.
Adaugam 3-4 linguri de piure de fructe peste crema de mascarpone si amestecam bine cu mixerul.
Intr-o tava punem un strat subtire de crema, inmuiem piscoturile in sucul de fructe si le asezam uniform in tava. Piscoturile le scufundam in suc si le scoatem imediat, sa nu se inmoaie prea tare.
Acoperim cu crema din belsug si repetam operatiunea cu piscoturile. Deci, vor fi 2 straturi de piscoturi.
Restul de piure de fructe il turnam deasupra, ca o glazura.
Se lasa la frigider cca 2-3 ore inainte de servire.
Pofta buna!
sâmbătă, 10 martie 2012
Mancarica de fasole boabe
Ingrediente:
- 500g fasole boabe fiarta
- 2 cepe tocate marunt
- 2 morcovi rasi pe razatoarea mica
- suc de rosii
- un ardei rosu sau pasta de ardei - eu am folosit pasta de ardei
- un condiment natural - vegeta de casa - CONDIPICI - il gasiti aici
- verdeata - patrunjel si marar
Ceapa o calim impreuna cu morcovul.
Cand s-au calit bine le adaugam peste fasole impreuna cu pasta de ardei.
Dupa 10 minute de clocotit adaugam sucul de rosii si lasam pana mai scade sosul. Depinde cat de zemoasa o doriti.
La final adaugam verdeata tocata marunt, acoperim cu un capac si stingem focul.
Am servit cu gogosari in otet si paine de casa.
Este o mancarica ideala pentru post!
Pofta buna!
- 500g fasole boabe fiarta
- 2 cepe tocate marunt
- 2 morcovi rasi pe razatoarea mica
- suc de rosii
- un ardei rosu sau pasta de ardei - eu am folosit pasta de ardei
- un condiment natural - vegeta de casa - CONDIPICI - il gasiti aici
- verdeata - patrunjel si marar
Ceapa o calim impreuna cu morcovul.
Cand s-au calit bine le adaugam peste fasole impreuna cu pasta de ardei.
Dupa 10 minute de clocotit adaugam sucul de rosii si lasam pana mai scade sosul. Depinde cat de zemoasa o doriti.
La final adaugam verdeata tocata marunt, acoperim cu un capac si stingem focul.
Am servit cu gogosari in otet si paine de casa.
Este o mancarica ideala pentru post!
Pofta buna!
vineri, 9 martie 2012
Carne de porc in vas roman
Ingrediente:
- 500g carne macra de porc
- 4-5 catei de usturoi
- 2-3 lingurite de CONDIPISC
- o lingurita de cimbru
- o lingurita de condiment pentru grill
- cartofi
Asezam carnea taiata bucati potrivite, in vasul roman. O condimentam bine, adaugam cateii de usturoi zdrobiti si dam la cuptor pana se rumeneste putin.
Adaugam cartofii si mai dam la cuptor pana se patrund bine.
Cand s-au patruns bine cartofii scoatem vasul din cuptor si servim preparatul cald.
Am ornat cu putin ulei picant si am servit imediat.
Pofta buna!
- 500g carne macra de porc
- 4-5 catei de usturoi
- 2-3 lingurite de CONDIPISC
- o lingurita de cimbru
- o lingurita de condiment pentru grill
- cartofi
Asezam carnea taiata bucati potrivite, in vasul roman. O condimentam bine, adaugam cateii de usturoi zdrobiti si dam la cuptor pana se rumeneste putin.
Adaugam cartofii si mai dam la cuptor pana se patrund bine.
Cand s-au patruns bine cartofii scoatem vasul din cuptor si servim preparatul cald.
Am ornat cu putin ulei picant si am servit imediat.
Pofta buna!
miercuri, 7 martie 2012
Ficatei cu bacon
Ingrediente:
- 500g ficatei
- 7 - 8 felii de bacon
- 2-3 catei de usturoi
- putin cimbru
- o lingura de CONDIPISC - un condiment natural usor picant - il gasiti aici
Ficateii ii calim putin pana se inchid la culoare. Daca i-am pune direct in tava cu baconul ar prinde o culoare rozalie de la bacon si ar parea nefacuti.
Ficateii ii punem intr-un vas pentru cuptor , adaugam baconul taiat fasii, usturoiul zdrobit, putin cimbru si Condipisc.
Lasam la cuptor pana se rumenescu frumos si apoi ii servim calzi alaturi de garnitura preferata. Eu am facut cartofi prajiti.
Pofta buna!
- 500g ficatei
- 7 - 8 felii de bacon
- 2-3 catei de usturoi
- putin cimbru
- o lingura de CONDIPISC - un condiment natural usor picant - il gasiti aici
Ficateii ii calim putin pana se inchid la culoare. Daca i-am pune direct in tava cu baconul ar prinde o culoare rozalie de la bacon si ar parea nefacuti.
Ficateii ii punem intr-un vas pentru cuptor , adaugam baconul taiat fasii, usturoiul zdrobit, putin cimbru si Condipisc.
Lasam la cuptor pana se rumenescu frumos si apoi ii servim calzi alaturi de garnitura preferata. Eu am facut cartofi prajiti.
Pofta buna!
marți, 6 martie 2012
Litera P
- PUNCI - bautura preparata din rom si suc de citrice
- PRAPUR - membrana care inveleste organele interne in abdomen
- PAPRICAS - tocana de legume cu carne care contine boia
- PARMEZAN - specialitate italieneasca de cascaval uscat
- PATISON - un soi de dovlecel cu gust de castravete
- PIROSTI - coltunasi care se coc in cuptor sau in baie de ulei
- POGACI - turtite de aluat preparate cu jumari
- PARJOALA - chiftea
Litera O
- OTET BALSAMIC - este un preparat obtinut din must si lasat la fermentatie timp indelungat in butoaie de lemn
- OSSO BUCCO - rasol de vita cu tot cu os si maduva
Abonați-vă la:
Postări (Atom)