marți, 3 aprilie 2012

Ciulama de ficatei

                       Acest fel de mancare se prepara in maxim 30 de minute si poate fi o cina delicioasa.


Ingrediente:
- 250g ficatei de pui
- 150g smantana
- 3 lingurite de faina
- 150 ml apa
- marar
- vegeta de casa - CONDIPICI FAMILY

Amestecam faina cu apa rece si o punem pe foc cca 5 - 10 minute.
Dupa ce s-a ingrosat faina, dam de pe foc si adaugam smantana amestecand usor.
Ficateii ii punem la inabusit. Cand prind o culoare mai deschisa adaugam vegeta si mai lasam 5 minute.

Ii adaugam peste smantana, fara ulei, si punem iar pe foc pentru 5 minute.
Lasam la foc mic pana incepe sa bolboroseasca, amestecand continuu si adaugam mararul.
Dam de pe foc, facem o mamaliguta si servim mancarica.
Pofta buna!

5 comentarii:

  1. ce-mi place ciulamaua,e una dintre mancarurile mele preferate,dar din pacate familie mele nu-i place si din acest motiv fac foarte rar

    RăspundețiȘtergere
  2. ceva asemanator fac si eu !! e delicios!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac ficateiii...:)!!!Delicios!

    RăspundețiȘtergere
  4. ii foarte bun ar trebui sa mancati si voi sa vedeti

    RăspundețiȘtergere
  5. Normal nu se face cu apa, se pune supa de pui (zeama in care a fiert carnea de pui).
    Daca vreti si mai gustoasa, se face cu 80g de unt, pus la topit in oala, apoi se adauga faina si se prajeste in unt pana devine putin inchisa la culoare. Toata chestia asta se "stinge" cu supa de pui, si eventual apa, daca nu dispuneti de atat de multa supa de pui. In continuare se lasa la fiert , amestecand pana devine cremoasa, atunci este gata coleasa. Se pot pune ciupercile gata fierte, ori ficateii, sau carnea de pui. Asta de mult mai gustoasa decat reteta de mai sus, din cauza untului si a supei de pui.

    RăspundețiȘtergere