marți, 24 aprilie 2012

Spanac moldovenesc


Ingrediente:
- spanac
- o ceapa
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri de pasta de tomate
- 3-4 linguri de smantana
Spanacul l-am cumparat proaspat si l-am oparit in apa cu sare. Se poate folosi si spanac din conserva.
Ceapa o tocam foarte marunt si o calim in putin ulei.

Adaugam spanacul tocat cu cutitul sau bagat la blender, pasta de tomate si jumatate de pahar din apa in care a fost oparit, daca este din conserva, adaugam apa de la robinet.

Lasam vreo 5 minute la foc potrivit, amestecand continuu sa nu se prinda apoi dam de pe foc pentru a adauga smantana si usturoiul pisat. Potrivim de sare si piper.

Se serveste cu oua prajite.
Pofta buna!

5 comentarii:

  1. Ador spanacul. Il poti amesteca si cu orez (pregatit in prealabil) e foarte gustos. Trimite-mi si mie o portie! PS. Astazi am facut salata cu fasole, foarte buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bun si sănătos!Imi place varianta aceasta moldoveneasca.Eu îl prepar cu lapte,dar încerc si varianta asta.O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna idee..., mai ales ca inca se mai gaseste pe piata. Ar fi si pacat sa nu profitam si sa facem o asa mancarica delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Spanacul ardelenesc il preparam cu lapte, iar in cel moldovenesc vad ca se pune si pasta de tomate!Imi place:)!!P.S. ce il mai difera de al nostru - eu am pus un ou, iar pt. cel moldovenesc vad ca ai pus doua.......:))!!!!!!Pupici

    RăspundețiȘtergere