duminică, 1 iulie 2012

Tabouleh (salata libaneza)





  O salata racoroasa , numai buna in zilele toride de vara. Provine din Liban si are la baza bulgurul si patrunjelul. Cum nu am avut bulgur, am folosit cus - cus si a iesit la fel de buna.

Ingrediente:
- bulgur sau cus cus
- 2 legaturi de patrunjel verde
- rosii
- ceapa verde
- lamaie - eu am uitat sa iau si noroc ca aveam niste helas in frigider
-  ulei cu aroma de busuioc sau busuioc proaspat
Cus cusul il preparam conform instructiunilor de pe pachet.
Rosiile le tocam cubulete si le punem peste cus cus. Patrunjelul si ceapa verde le tocam marunt si le adaugam peste rosii.

 Adaugam uleiul aromat sau un ulei normal si busuioc proaspat. Amestecam bine. Adaugam zeama de lamaie, potrivim de sare si salata este gata.
Se serveste ca atare sau ca garnitura langa preparate din carne.
Pofta buna!

5 comentarii: