vineri, 10 mai 2013

Pandispan cu visine / Sponge Cake with cherries



Ingrediente / ingredients:
- 6 oua - 6 eggs
- 6 linguri de faina - 6 tablespoons flour
- 6 linguri de zahar - 6 tablespoons sugar
- 3 linguri de apa - 3 tablespoons water
- esenta de vanilie - Vanilla
- 3 linguri de ulei - 3 tablespoons oil
- o lingurita de praf de copt - A teaspoon of baking powder
- visine proaspete sau congelate - Fresh or frozen cherries

Facem un sirop din apa si zahar. Lasam pe foc pana se topeste tot zaharul.
Ouale le separam si batem albusul spuma tare. Adaugam treptat siropul fierbinte, mixand continuu. Adaugam galbenusurile, esenta de vanilie, uleiul, praful de copt si faina. Mixam usor pana se incorporeaza toate ingredientele.

Make a syrup of water and sugar. We leave on fire until all the sugar melts.
Beat the egg whites well,  with a pinch of salt, until hard peaks are formed. Gradually add hot syrup, mixing continuously. Add the egg yolks, vanilla, oil, baking powder and flour. Mixing gently until all ingredients are incorporated.

Tapetam cu hartie de copt o forma de copt. Eu am folosit una cu peretii detasabili. Turnam compozitia formata si dam la cuptor, la foc mic, pentru 10-15 minute.

Baking paper lined baking tin. I used one with removable walls. Pour form and give the oven on low heat for 10-15 minutes.


Dupa 10 minute, scoatem tava si adaugam visinele.

After 10 minutes, remove the pan and add cherries.


Mai lasam la copt pana aluatul este copt.

May leave in the oven until the dough is baked.


Dupa ce se raceste, pudram cu zahar pudra si putem servi.

Once cooled, dusted with powdered sugar and you can serve.


Pofta buna!

Bon appetit!

14 comentarii:

  1. Putin acrut de la visine,o bunatate nu alta!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Che buona, ha un aspetto incantevole!

    RăspundețiȘtergere
  3. asta chiar e o incantare pt. papilele gustative!

    RăspundețiȘtergere
  4. Olá...
    Que bela sugestão...
    Beijocas..

    http://nacozinhadaleonor.blogspot.pt/

    RăspundețiȘtergere
  5. Quelle recette de m***** ! bonjour le gachis ! il manque des etapes, c'est incomprehensible... decue, vraiment decue...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si vous n'avez pas la recette, c'est votre problème. D'autres ont parfaitement compris. Ne manquez aucune étape.

      Ștergere