Ingrediente:
- tacam pentru piftie - urechi de porc, picioare, carne macra
- 2 morcovi fierti bine
- 4 oua fierte tari
- 10-15 boabe de piper negru
- 2 capatani de usturoi
- 4 foi de dafin
- sare si piper
- se pot pune si cateva boabe de ienibahar - eu nu am pus de data asta
Carnea o fierbem bine, pana se desprinde dupa oase. Zeama este buna cand punem pe o farfurie cateva picaturi si incep sa se coaguleze. Daca nu aveti timp sa fiarba atat de mult, folositi 2 pachetele de gelatina. Eu nu am folosit de data aceasta. Dupa ce spumam carnea, adaugam foile de dafin, piperul, sarea si piperul.
Usturoiul il curatam si il pisam.
Ouale si morcovii ii taiem felii.
Zeama o strecuram de vreo 2 ori, adaugam usturoiul pisat si o strecuram din nou.
Asezam in vas carnea, morcovul si oul.
Turnam supa si o punem la rece pana se intareste.
Se serveste rece!
Pofta buna!
nu pap piftie, dar la cum arata a ta as incerca...:*
RăspundețiȘtergere