miercuri, 11 iulie 2012

Lapte de pasare - Oeufs de neige


    Nici nu stiu de unde au scos acest nume pentru acest desert. Foarte aromat si delicat. Imi aduce aminte de copilarie.

I do not know where they took the name for this dessert. Very fragrant and delicate. Reminds me of childhood.

Ingrediente/Ingredients: 
- 1l lapte - 1l milk 
- 6 linguri de zahar - 6 tablespoons sugar 
- 2 linguri de amidon - 2 tablespoons of starch 
- 4 oua - 4 eggs 
- o esenta de vanilie - A vanilla 
- amaretto - se poate renunta la tarie daca se da si la copii, si se poate inlocui cu inca o sticluta de esenta de vanilie - Amaretto -  can be replaced with another bottle of vanilla extract


Punem laptele la fiert cu 2 linguri de zahar. Dupa ce a fiert adaugam esentele, ca sa nu-si piarda din aroma.

Put milk to boil with 2 tablespoons sugar. After boiling add essences, not lose its flavor.


Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu 3 linguri de zahar.

Separate the egg yolks and beat them hard foam with 3 tablespoons of sugar.


Luam cu lingurita albus batut spuma si punem in lapte. Focul trebuie dat la mic.

Take a teaspoon of beaten egg white foam and put in milk. The fire must be given to small.


Nu puneti multe lingurite pentru ca mai cresc in volum. Se lasa 1 minut pe o parte si 1 minut pe cealalta parte.
Le scoatem pe o farfurie cu o spumiera.

Do not put many spoons because increase in volume. Let 1 minutes on one side and 1 minute on the other side.
Them out on a plate with a slotted spoon.


Nu va speriati daca isi lasa din lapte. Il scurgeti la loc in oala.
Frecam galbenusurile cu o lingura de zahar si 2 de amidon.

Do not worry if they let milk. Il drain back into the pot.
Rub the yolks with a tablespoon of sugar and 2 of starch.


Cand am epuizat tot albusul de ou, luam cate putin lichid fierbinte si incorporam peste galbenusuri. Amestecati continuu pentru ca galbenusurile sa nu se faca omleta.
Turnam compozitia obtinuta in restul de lapte si amestecam bine pana se ingroasa.

When we have exhausted all egg whites, we incorporate a little hot liquid over the yolks. Stir continuously as not to make scrambled eggs yolks.
Pour in remaining milk obtained and mix well until thick.


Eu am vrut ca acest sos sa fie putin mai gros, dar pentru unul mai subtire puteti sa-l obtineti punand doar o lingura de amidon.
Turnam sos in boluri si deasupra punem bulgarasii .
Cu cat e mai rece este mai bun, de aceea este mai bine sa-l lasam la rece , dar eu nu am rezistat :))

I wanted this sauce to be a little thicker, but for a thinner you can get it just by putting a tablespoon of starch.
Pour sauce into bowls and put the clouds above.
The more cold is better, so it is better to let it cool, but I could not resist :))

Pofta buna!

Bon appetit!

12 comentarii:

  1. De cand tot zic sa fac si eu, si ma iau cu altele! Tare imi place!

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am facut niciodata, dar cred ca ar fi cazul. Mi-ai facut pofta cu reteta si prezentarea ta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am mai facut lapte depasare de ani buni,cepofta mi s-a facut :)
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Saptamana trecuta am facut si eu, imi place foarte mult, mai ales receee :)
    Nici eu n-am inteles nici pana-n ziua de azi de unde aceasta denumire ciudata... :P
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Laptele de pasare ma duce cu gandul la copilarie. Nici n-am mai mancat de foarte multi ani. Foarte, foarte bun!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am mancat niciodata,asa ca nu stiu ce gust are.Dar imi place cum arata.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nici eu nu am facut si nici nu am mancat niciodata dar acuma ma voi servi de la tine cu o portie.

    RăspundețiȘtergere
  8. oooo acest desert nu l-as refuza niciodata...yami!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Wai....ce pofta mi-ai facut. Si noua tot cu sosul mai gros ne place ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi place mult de tot preparatul asta. Il facem si noi din cand in cand

    RăspundețiȘtergere