joi, 26 aprilie 2012

Oua coapte in cartofi

Aceasta reteta am gasit-o in Cartea Regala de bucate a Principesei Margareta a Romaniei. Este delicioasa, si dupa cum spune si Principesa Margareta este o ''reteta-surpriza pentru copii''.

Ingrediente:
- 4 cartofi rosii, mai mari
- 4 oua
- parmezan 100g
- 2 fire de ceapa verde tocate
- 50g unt
Cartofii ii spalam bine, ii stergem, ii ungem cu unt si ii bagam la cuptor pentru o ora / o ora si jumatate.
Cand sunt gata , ii scoatem si ii taiem pe orizontala, sa le facem un capacel.
Ii scobim cu atentie, sa nu perforam coaja si sa lasam jumatate de centimetru de cartof.

Miezul cartofului il amestecam cu ceapa, parmezanul si putina sare si piper .

 Cu acest amestec umplem cartofii, dar nu foarte tare. Trebuie sa lasam loc si pentru oua.

Spargem cate un ou in fiecare cartof. Atentie sa nu curga tot albusul langa cartof.

Introducem la cuptor pentru 10 minute. Ouale trebuie sa fie facute dar galbenusul sa ramana moale.

Se servesc calzi cu o lingura de smantana alaturi. Eu am pus si putina ceapa verde in smantana.
Pofta buna!

8 comentarii: