marți, 11 septembrie 2012

Tarta cu crema de piersici / Peach tart

Ingrediente pentru aluat:
- 200g faina
- 100ml ulei
- 100g unt
- 1 ou
- o lingurita de otet

Ingrediente pentru crema:
- piersici coapte
- 200ml frisca
- 3 oua
- gelatina
- o esenta de vanilie
- o lingura de zeama de lamaie
- 3 linguri de zahar
- 100ml lapte

Ingredients for dough:

- 200g flour
- Oil 100ml
- 100g butter
- 1 egg
- A teaspoon of vinegar



Ingredients for cream:

- Ripe peaches
- 200ml cream
- 3 eggs
- gelatin
- A vanilla
- A tablespoon of lemon juice
- 3 tablespoons sugar

- 100ml milk
Amestecam toate ingredientele pentru aluat si esenta de vanilie. Formam un aluat care  il tinem la rece jumatate de ora.

Mix all the ingredients for the dough and keep it cold for half an hour.
Piersicile le curatam de coaja , le tocam marunt si le pasam.Adaugam zeama de lamaie

Peaches are peeled, chopped  them and put them in the blender. Put the lemon juice.
Intindem aluatul si il punem intr-o tava pentru tarta.
Stretch the dough and put it in a tart pan.
Punem hartie de copt peste aluat si niste fasole boabe sau alune. Lasam la cuptor 15 minute si apoi luam hartia de copt si fasolea pentru a se rumeni frumos. Mai lasam 10 minute.

We parchment paper over the dough and some beans or peanuts.
Leave in oven 15 minutes and then take baking paper and beans to brown nicely. May leave 10 minutes.
Punem laptele la foc mic . Galbenusurile le amestecam bine cu 2 linguri de zahar si le turnam peste lapte amestecand continuu. Mai lasam 2-3 minute pe foc. Gelatina o dizolvam conform instructiunilor de pe plic si o turnam in crema.

We put milk over low heat. Mix  well   2 tablespoons sugar with yolks  and put over the milk . May leave 2-3 minutes on fire.Dissolve gelatin and put directed in the cream.
Turnam piersicile pasate peste crema de ou racita.
Mashed peaches pour over cooked custard.
Batem frisca si albusurile spuma tare. Le adaugam peste crema.
Batem frisca si albusurile . Le adaugam peste crema.
Turnam crema peste blatul de tarta.
Pour cream over the tart dough.
O tinem la rece o ora, apoi o ornam. O mai dam la rece pana se intareste crema, cca 2 ore.
Put the tart  in the fridge, then decorate.

Pofta buna!

10 comentarii:

  1. Imi place tarta, mai ales ca este cu una din fructele mele preferate! :) Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Ficou maravilhosa a tua tarte.
    Este ano foi muito produtivo em pêssegos por aqui, usei-os em imensas receitas e estás a dar-me ideias para mais uma!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am nimerit la fix! Imi place tarta ta, asa ca o fac si eu... Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. looks so yum and delicious..
    http://www.indiantastyfoodrecipes.com

    RăspundețiȘtergere
  5. Sencillamente delicioso y esa fruta,mmmmmm...un manjar!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mmmm... cat de bine arata!... SUper... Trebuie sa o fac si eu!...

    RăspundețiȘtergere
  7. Adoro os passo-a-passo, tudo muito bem explicadinho! E tem bom aspeto!

    RăspundețiȘtergere
  8. Te astept cu drag la Provocarea Dulce Romanie-editia septembrie 2012, ce are ca ingredint propus piersica!

    RăspundețiȘtergere