duminică, 4 martie 2012

Fasole batuta

Ingrediente:
- 500g fasole boabe fiarta
- 4 cepe
- 3-4 catei de usturoi
- ulei de masline
- 200ml suc de rosii
Cand am fiert fasolea am adaugat si o frunza de dafin, in ultima apa si 2 lingurite de Condipici.
Ceapa o taiem julien si o calim pana se inmoaie in cateva linguri de ulei de masline.
Cand ceapa s-a inmuiat bine adaugam sucul de rosii, putina sare si piper.
Mai lasam 5 minute sa clocoteasca si este gata.
Fasolea fiarta o pasam, adaugam sare, piper, 3 linguri de ulei de masline, usturoiul pisat si amestecam bine.
Cand ajungem la consistenta dorita este gata. Daca vi se pare prea groasa mai puteti adauga putin din ultima apa in care a fiert.
Adaugam deasupra ceapa si se poate servi imediat.

Este delicioasa pe paine prajita si nu numai. O reteta excelenta pentru post si  usor de preparat.
Pofta buna!

2 comentarii: