duminică, 18 martie 2012

Gulas de porc

           Aceasta mancare este cunoscuta pe plan mondial ca fiind ungureasca.Este o supa pe baza de carne de vita sau miel, de legume si galusti. Cu timpul, s-a diversificat reteta si s-a folosit carne de porc, de pui si de peste. Exista si gulas de fasole. Toate retetele de gulas contin paprika (boia) dulce sau iute, depinde de gust.

Ingrediente:
- 500g carne de porc - in reteta originala s-a folosit carne de vita, dar merge bine si carnea de porc
- 2 cepe
- 2 linguri de boia iute sau dulce - dupa gust
- 2 foi de dafin
- cartofi
- condiment CONDIPISC - vegeta de casa - puteti folosi orice delikat
In doua linguri de ulei calim putin boiaua.

Adaugam ceapa taiata marunt, si lasam pana se inmoaie putin.

Carnea o inabusim bine si adaugam peste ea ceapa.

Lasam 5 minute, in care amestecam continuu si adaugam cartofii, vegeta si dafinul. Acoperim cu apa si lasam sa fiarba pana se patrund bine cartofii.

Cand este gata, inchidem focul si mai lasam vreo 15 minute cu capacul acoperit, pana sa servim.
Se serveste cald cu galuste de gris sau mamaliguta.
Pofta buna!

3 comentarii: