duminică, 1 aprilie 2012

Conopida gratinata

Imi place la nebunie conopida si cum a aparut prin piete, m-am gandit sa fac aceasta reteta pe care am vazut-o de curand intr-o emisiune tv.

Ingrediente:
- 1kg conopida
- 1 ou
- 2 linguri de smantana
- telemea
- parmezan
- mozzarella
- putin unt
Pentru inceput, punem o cratita cu apa la fiert, adaugam jumatate de lingura de sare , si cand incepe sa fiarba adaugam conopida.

Branza o radem pe razatoare, iar mozzarella o taiem felii.

Cand conopida este fiarta pe jumatate - nu-mi place sa fie prea fiarta daca o bag si la cuptor, pentru ca se inmoaie prea tare - o punem intr-o tava unsa cu unt. De preferat ar fi sa o lasam buchetele mai mari.

Oul il batem si bine si il amestecam cu smantana. Amestecul il turnam peste conopida si adaugam parmezanul ras.
Urmeaza sa adaugam telemeaua si mozzarella felii.

Lasam la cuptor pana se rumeneste frumos, la un foc mediu.

Se serveste calda, ca atare sau ca o garnitura la o friptura.
Pofta buna!

6 comentarii:

  1. Si mie imi place tare mult conopida gratinata !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place foarte mult conopida,asa ca servesc.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. oo..you just gave me an idea on preparing this for my daughter..her fav is cauliflower and broccoli.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca ar merge de minune si cu brocoli. Si cred ca e o papa asa buna ca e si pacat sa fie garnitura. Looks delicious!

    RăspundețiȘtergere
  5. O minunatie de conopida:)!!!!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte gustoasa! Am si eu o reteta asemanatoare.

    RăspundețiȘtergere