Ingrediente:
- cateva fileuri de somon
- cartofi
- un ardei gras rosu
- 4 catei de usturoi
- fix pentru peste de la fuchs
- ulei de masline
- lamaie
Cartofii ii taiem pe lung si ii punem intr-o tava pe hartie de copt. Ii stropim cu ulei de masline si adaugam condimentul pentru peste. Ardeiul si usturoiul ii taiem felii si il punem deasupra cartofilor. Dam la cuptor pana se rumenesc frumos.
Fileurile de somon le condimentam cu sare si piper, le punem intr-un vas pentru cuptur, adaugam usturoi taiat felii, ardei gras si stropim totul cu zeama de lamaie. Lasam la foc mic pana se rumenesc bine, intorcandu-le din cand in cand.
Cand s-au facut bine cartofii si pestele, transferam pestele deasupra cartofilor si rasturnam tot sosul format in tava pestelui. Mai lasam la cuptor 5-10 minute pentru imbinarea gusturilor si este gata.
Se serveste fierbinte.
Pofta buna!
Vai,ce bine arata.Bine ca am mancat astazi peste,altfel muream de pofta.Pup!
RăspundețiȘtergereIeri a fost ''ziua'' somonului se pare:),eu tot somon la cuptor am facut.Arata tare bine!
RăspundețiȘtergereVreau si eu!...ca doar somonul e preferatul meu...
RăspundețiȘtergereArata foarte bine..si este si o mancare foarte sanatoasa. Apreciz asta. Felicitari pentru reteta si pentru prezentare.
RăspundețiȘtergereCe bunatate!!!!Am vazut ca ai pregatit pe platou 6 buc. de somon....eu cum sunt a 5 , am mai prins ceva:)!!!!Pupici:X
RăspundețiȘtergere