vineri, 20 aprilie 2012

Supa de dovlecel


Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2 cartofi
- 2 oua
- 100 g smantana
- condipici family
- marar
Ceapa o tocam, nu prea marunt si o punem in oala la calit, in 2-3 linguri de ulei.

Morcovul il taiem rondele sutiri si le punem peste ceapa.

Dovleceii ii curatam si ii radem pe razatoarea marea. Ii punem la calit peste morcov si ceapa fara ai lasa la scurs.

Cand s-au calit legumele , acoperim cu apa, adaugam vegeta si lasam sa se inmoaie bine morcovul, ca el fierbe mai greu. Cand morcovul a fiert adaugam cartofii taiati cubulete mici.

Separam ouale si folosim doar galbenusurile. Le amestecam bine cu smantana.
Aducem ouale la aceeasi temperatura cu supa, turnand cateva polonice de supa peste ele. In acest timp, dam oala de pe foc pentru a nu se branzi smantana. Apoi turnam compozitia in fir subtire in supa amestecand continuu.
Mai punem putin la foc mic, adaugam mararul si supa este gata.

Se serveste fierbinte!
Pofta buna!

8 comentarii:

  1. Ce ar merge acum o portie de supa!!!Week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Esa sopa de calabaza tiene una pinta buenísima.


    me quedo para seguir tu cocina

    un saludo

    pepe

    RăspundețiȘtergere
  3. this is healthy and yummy!!!
    hope you're having a great weekend!!!

    greetings from Italy.
    xoxo, Haus of Gala

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar azi am facut si eu ciorbita de dovlecei, imi place fff mult! :)Pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma gandeam ce supica sa mai fac si eu. Iata o idee foarte buna. Arata delicios!

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place la nebunie...!!!!Si din pacate numai mie imi place, baiatul meu numai pane consuma:(Si ce frumos arata:)!!!!

    RăspundețiȘtergere