marți, 17 ianuarie 2012

Tajine de pui cu lamaie si masline


                                                            RETETA MAROCANA
Ingrediente:
- 2 pulpe
- 12 masline
- 1/2 lamaie
- 3 catei de usturoi
- 1/2 lingurita curry
- 1 lingurita maghiran
- un varf de lingurita de sofran
Pulpele le punem la prajit in ulei incins. Nu le prajim in totalitate, doar le rumenin putin la exterior.

Lamaia o curatam de coaja si o tocam cubulete, scotand si samburii.
Dupa ce s-au rumenit pulpele, le asezam intr-o cratita, adaugam o cana de apa,praful de curry, maghiran, sofran, lamaia, usutoriul taiat felii si maslinele.
Acoperim cu un capac si lasam la foc mic, cca o ora.
Se serveste fierbinte, cu orice garnitura va place. Eu am facut cartofi aurii.

Indicat ar fi sa folositi un vas special pentru tajine care se baga la cuptor. Eu nu am un astfel de vas, dar este pe ''lista de dorinte''. A iesit delicios si pe aragaz intr-o cratita oarecare.
Pofta buna!
http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html

8 comentarii:

  1. Un deliciu!...drept rasplata te asteapta un premiu la mine pe blog! O zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai am venit sa te invit la o frumoasa provocare cand am dat peste reteta perfecta ptr ea,asa ca te astept cu mult drag http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Te-ai descurcat foarte bine! Multumesc ca ai dat curs invitatiei.Pup

    RăspundețiȘtergere