marți, 12 martie 2013

Chec cu mere / Apple Cake


Ingrediente / ingredients:
- 4 mere - 4 apples
- unt - butter
- o cana de faina - A cup of flour
- o cana de zahar - A cup of sugar
- 4 oua - 4 eggs
- o lingurita praf de copt - A teaspoon of baking powder
- o esenta de vanilie - A vanilla
- 5 linguri de apa - 5 tablespoons water
- 5 linguri de ulei - 5 tablespoons of oil
- scortisoara - cinnamon

Curatam merele de coaja, si le scoatem cotorul. In fiecare mar punem cate un cub de unt si o lingurita de zahar. Le dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Apple peel, and you get spine. In each fruit we put a  cube of butter and a teaspoon of sugar.We give them in the oven until nicely browned.


Albusurile le batem spuma tare. Separat, facem un sirop din 5 linguri de apa si cana de zahar. Lasam pe foc pana se topeste tot zaharul. Turnam siropul, incet, peste albusuri, mixand continuu.

Mix the Whites eggs until them hard foam. Separately, make a syrup with   5 tablespoons water and a cup of sugar. Let on fire until all the sugar melts. Pour the syrup slowly over egg whites, mixing continuously.


Adaugam esenta de vanilie, galbenusurile, uleiul, faina, si praful de copt. Mixam totul bine.

Add vanilla, egg yolks, oil, flour, and baking powder. Mix everything well.


Compozitia formata, o turnam peste merele coapte.

Composition formed add over baked apples.



Dupa vreo 15 minute, la foc mic, am adaugam cateva feliute de mar peste care am presarat putin zahar si scortisoara.

After about 15 minutes on low heat, I add a few slices of apple over which I sprinkled a little sugar and cinnamon.


Am lasat tot la foc mic, pana a trecut testul cu scobitoarea.

I let everything on low heat until toothpick test passed.


Se serveste cald sau rece, langa o cana de lapte sau o ceasca de cafea.

Serve hot or cold next to a cup of milk or a cup of coffee.

Bon appetite!

31 de comentarii:

  1. Una ricetta molto particolare!!! Deve essere ottima!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Gand la gand cu bucurie :)! Chiar azi prepar o prajitura cu mere :). Checul tau e super delicios !

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. Multumesc, Adina! Este excelent! Aroma marului copt face din acest chec o prajitura deosebita!

      Ștergere
  5. Hmmm, ce bine arata. Vreau si eu o feliuta...

    RăspundețiȘtergere
  6. Ooooh! What cake so rich! I love it! The apple pies are my favorite desserts! It looks delicious! And the color ... perfect!
    Regards,

    Laura

    RăspundețiȘtergere
  7. OMG!!!! que locuraaaaaaa!!, lo copio ya mismisimoooooo!!!, hermoso y rico, me lo llevo conmigo!!
    Besos!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata foarte bine! Ce idee buna cu merele asa intregi ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. amazing one....beautiful clicks....
    do take a look at my blog www.merrytummy.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  10. thanks for visiting my space. I am your new follower.

    RăspundețiȘtergere
  11. Interesanta ideea cu merele intregi.............imi place.

    RăspundețiȘtergere
  12. Interesanta reteta, imagini frumoase, foarte gustoase, îmi place blog-ul are mai multe variante şi este de înaltă calitate... Va invitam sa vizitati blog-ul meu din Valencia, cu reţete tradiţionale din regiunea Valencia.

    http://valenciagastronomic.blogspot.com.es

    În această săptămână "fritters dovleac reteta" şi săptămâna următoare "Mona Paşti din Valencia" ai de gând să-şi piardă?

    În blog-ul meu puteţi găsi un Traducător

    ta, dacă vă place gastronomie valenciană, puteţi plasa codul HTML pe blog-ul dvs., şi veţi avea acces direct la blog-ul meu, veţi vedea că se
    drăguţ.

    RăspundețiȘtergere