luni, 4 martie 2013

Papanasi cu dulceata de fructe de padure / Fried cheese dumplings with berry jam


            Tot am cautat o reteta de papanasi si am gasit numai retete complicate sau care nu ies, asa ca prietena mea Delia , mi-a dat aceasta reteta simpla care iese garantat, si pentru care ii multumesc pe aceasta cale. Eu am preferat sa fac rapid un sos din fructe de padure (nu aveam in casa dulceata de fructe de padure), si a iesit o nebunie.

          All Fried cheese dumplings recipe i found was complicated  or do not go, so my friend Delia, gave me this simple recipe that comes guaranteed, and for that I thank this way.  I chose to make a quick berry sauce (I did not have sweetness of berries), and went crazy.

Ingrediente / ingredients:

- 200 g branza de vaci scursa bine - 200 g cheese drained well
- un ou - An egg
- o lingurita de praf de copt - eu am gasit in combinatie cu sofran, dar merge si simplu - A teaspoon of baking powder - I found in combination with saffron, but it goes without saffron
- faina - eu am pus dupa consistenta aluatului  - Flour
- 2 pliculete de zahar vanilat - 2 sachets of vanilla sugar
- smanatana - cream
- dulceata de fructe de padure - berry jam

Intr-un castron punem branza de vaci, zaharul vanilat, oul, praful de copt si faina. Nu punem multa faina. Trebuie sa iasa un aluat nelipicios si care se modeleaza bine.

In a bowl put cheese, vanilla, egg, baking powder and flour. Do not put a lot of  flour. Have to make a soft dough that is not sticky and good shape.


Framantam bine pana iese un aluat numai bun de modelat.

Knead well until dough just comes good shape.


Eu mi-am uns varfurile degetelor cu ulei si am modelat papanasii. Cercuri si bile.

I oiled my fingertips in oil and I modeled cheese pancakes. Circles and balls.


Incingem uleiul foarte bine si asezam formele in tigaie. Ca sa se patrunda bine, lasam la foc mic.

Heat oil well and place in pan forms. To cook well, leave to simmer.


Dupa ce s-au prajit pe o parte ii intoarcem. Ii scoatem pe un prosop absorbant pentru a se scurge surplusul de ulei.

I turn to fry evenly. Them get out on an absorbent towel to drain excess oil.


Ne avand dulceata de fructe de padure, am facut eu un sos din fructe de padure, 2 linguri de zahar si 3 picaturi de zeama de lamaie. Lasam la foc mic pana scade.

Because I haven't  berries jam, I made myself a berry sauce,berries,  2 tablespoons sugar and 3 drops of lemon juice. Leave to simmer until reduced.


Cat sunt inca fierbinti, turnam o lingura de smantana peste papanasi si dulceata din belsug. Se servesc imediat!

While they are still hot, pour a tablespoon of sour cream over  cheese dumplings and berries jam in abundance. Serve immediately!

Bon appetite!

39 de comentarii:

  1. Fried cheese dumplings, in cel mai rau caz cheese doughnuts.
    Clatitele, Romanesti , Americane .. oricare sunt un aluat fluid care se toarna .. nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu am facut niciodata, ma tem ca nu-mi iasã...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa am zis si eu mereu, dar cum imi plac la nebunie, am incercat! Si mi-au iesit excelenti!

      Ștergere
  3. Super bine ti-au iesit, si cu dulceata de fructe...o nebunie! Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar daca am reusit sa renunt la prajeli, la papanasi si gogosi n-as putea :P
    Foarte bine arata, bravo!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata tare bine! N-am facut niciodata prajiti... :">

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut ca se fac si fierti sau la cuptor. Poate o sa incerc data viitoare.

      Ștergere
  6. Good morning,

    looks very tasty, thank you for sharing i will try it. It seams to be a success in the end of a nice dinner

    all the best
    Paula

    RăspundețiȘtergere
  7. N-as refuza asa o portie generoasa ;-)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ar fi pe placul fiicei mele.
    E fan.
    Mereu spune ca cei mai buni papanasi i-a mincat la Vatra Dornei.
    Degeaba am incercat orice reteta.
    O sa vad daca cea propusa de tine e cea asteptata.
    Pe mine m-a cucerit.

    RăspundețiȘtergere
  9. Recunosc ca nu am facut niciodata papanasi, dar ai tai arata minunat... Salvez reteta. Pupici si-o zi buna... nu plec cu mina goala ci doar cu doi papanasi motati.

    RăspundețiȘtergere
  10. adoro i papanasi, ho sempre cercato la ricetta!! grazie!!
    baci

    RăspundețiȘtergere
  11. Grazie della visita che ricambio con tanto piacere :)
    Mi piacciono molto queste frittelle! Buona giornata

    RăspundețiȘtergere
  12. Olá....
    Que aspecto magnifico :).... Hoje foi a minha primeira vez que visitei o teu blog e adorei ;).... Beijinhos...

    http://nacozinhadaleonor.blogspot.pt/

    RăspundețiȘtergere
  13. Isso é o que eu chamo de verdadeira perdição..
    Eita lelê que maravilha..
    Amei.. aliás amei o se cantinho..

    Beijinhos e uma noite linda viu?

    RăspundețiȘtergere
  14. The sauce and the donuts both look amazing. My family would love them. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    RăspundețiȘtergere
  15. Ador papanasi si daca mai sunt si cu dulceata de fructe de padure atunci sunt chiar pe gustul meu.Place tare mult.

    RăspundețiȘtergere