luni, 4 martie 2013
Papanasi cu dulceata de fructe de padure / Fried cheese dumplings with berry jam
Tot am cautat o reteta de papanasi si am gasit numai retete complicate sau care nu ies, asa ca prietena mea Delia , mi-a dat aceasta reteta simpla care iese garantat, si pentru care ii multumesc pe aceasta cale. Eu am preferat sa fac rapid un sos din fructe de padure (nu aveam in casa dulceata de fructe de padure), si a iesit o nebunie.
All Fried cheese dumplings recipe i found was complicated or do not go, so my friend Delia, gave me this simple recipe that comes guaranteed, and for that I thank this way. I chose to make a quick berry sauce (I did not have sweetness of berries), and went crazy.
Ingrediente / ingredients:
- 200 g branza de vaci scursa bine - 200 g cheese drained well
- un ou - An egg
- o lingurita de praf de copt - eu am gasit in combinatie cu sofran, dar merge si simplu - A teaspoon of baking powder - I found in combination with saffron, but it goes without saffron
- faina - eu am pus dupa consistenta aluatului - Flour
- 2 pliculete de zahar vanilat - 2 sachets of vanilla sugar
- smanatana - cream
- dulceata de fructe de padure - berry jam
Intr-un castron punem branza de vaci, zaharul vanilat, oul, praful de copt si faina. Nu punem multa faina. Trebuie sa iasa un aluat nelipicios si care se modeleaza bine.
In a bowl put cheese, vanilla, egg, baking powder and flour. Do not put a lot of flour. Have to make a soft dough that is not sticky and good shape.
Framantam bine pana iese un aluat numai bun de modelat.
Knead well until dough just comes good shape.
Eu mi-am uns varfurile degetelor cu ulei si am modelat papanasii. Cercuri si bile.
I oiled my fingertips in oil and I modeled cheese pancakes. Circles and balls.
Incingem uleiul foarte bine si asezam formele in tigaie. Ca sa se patrunda bine, lasam la foc mic.
Heat oil well and place in pan forms. To cook well, leave to simmer.
Dupa ce s-au prajit pe o parte ii intoarcem. Ii scoatem pe un prosop absorbant pentru a se scurge surplusul de ulei.
I turn to fry evenly. Them get out on an absorbent towel to drain excess oil.
Ne avand dulceata de fructe de padure, am facut eu un sos din fructe de padure, 2 linguri de zahar si 3 picaturi de zeama de lamaie. Lasam la foc mic pana scade.
Because I haven't berries jam, I made myself a berry sauce,berries, 2 tablespoons sugar and 3 drops of lemon juice. Leave to simmer until reduced.
Cat sunt inca fierbinti, turnam o lingura de smantana peste papanasi si dulceata din belsug. Se servesc imediat!
While they are still hot, pour a tablespoon of sour cream over cheese dumplings and berries jam in abundance. Serve immediately!
Bon appetite!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
This looks fantastic!
RăspundețiȘtergereThank you! Was delicious!
Ștergerelooks amazing :)
RăspundețiȘtergerePapanasul e clatita?
RăspundețiȘtergereNu e clatita, dar spune-mi tu cum se traduce in engleza!
ȘtergereFried cheese dumplings, in cel mai rau caz cheese doughnuts.
RăspundețiȘtergereClatitele, Romanesti , Americane .. oricare sunt un aluat fluid care se toarna .. nu?
Ok, o sa modific!
ȘtergereUna golosissima tentazione!!!
RăspundețiȘtergereGrazie, Giuliana!
ȘtergereEu nu am facut niciodata, ma tem ca nu-mi iasã...
RăspundețiȘtergereAsa am zis si eu mereu, dar cum imi plac la nebunie, am incercat! Si mi-au iesit excelenti!
ȘtergereSuper bine ti-au iesit, si cu dulceata de fructe...o nebunie! Pup
RăspundețiȘtergereMultumesc, Paula! Te pup!
ȘtergereChiar daca am reusit sa renunt la prajeli, la papanasi si gogosi n-as putea :P
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata, bravo!
Pupici
Multumesc! Nici eu n-as putea renunta la papanasi! te pup!
ȘtergereArata tare bine! N-am facut niciodata prajiti... :">
RăspundețiȘtergereAm vazut ca se fac si fierti sau la cuptor. Poate o sa incerc data viitoare.
ȘtergereGood morning,
RăspundețiȘtergerelooks very tasty, thank you for sharing i will try it. It seams to be a success in the end of a nice dinner
all the best
Paula
Thanks for the visit, Paula!
ȘtergereN-as refuza asa o portie generoasa ;-)
RăspundețiȘtergereTe servesc cu placere!
ȘtergereAr fi pe placul fiicei mele.
RăspundețiȘtergereE fan.
Mereu spune ca cei mai buni papanasi i-a mincat la Vatra Dornei.
Degeaba am incercat orice reteta.
O sa vad daca cea propusa de tine e cea asteptata.
Pe mine m-a cucerit.
Multumesc, Kyra! Sa-mi spui cum ti-au iesit!
ȘtergereRecunosc ca nu am facut niciodata papanasi, dar ai tai arata minunat... Salvez reteta. Pupici si-o zi buna... nu plec cu mina goala ci doar cu doi papanasi motati.
RăspundețiȘtergereMultumesc Daniela! O zi buna si tie!
Ștergereadoro i papanasi, ho sempre cercato la ricetta!! grazie!!
RăspundețiȘtergerebaci
Thank you!!!!
ȘtergereGrazie della visita che ricambio con tanto piacere :)
RăspundețiȘtergereMi piacciono molto queste frittelle! Buona giornata
Thanks, Daniela!
ȘtergereOlá....
RăspundețiȘtergereQue aspecto magnifico :).... Hoje foi a minha primeira vez que visitei o teu blog e adorei ;).... Beijinhos...
http://nacozinhadaleonor.blogspot.pt/
Thank you, Leonor!
ȘtergereIsso é o que eu chamo de verdadeira perdição..
RăspundețiȘtergereEita lelê que maravilha..
Amei.. aliás amei o se cantinho..
Beijinhos e uma noite linda viu?
Obrigado, minha querida!
ȘtergereThe sauce and the donuts both look amazing. My family would love them. I hope you have a great day. Blessings...Mary
RăspundețiȘtergereThanks, Mary! a good day to you!
Ștergeredeliziose, ti seguo
RăspundețiȘtergereKiss and hug, my dear!
ȘtergereAdor papanasi si daca mai sunt si cu dulceata de fructe de padure atunci sunt chiar pe gustul meu.Place tare mult.
RăspundețiȘtergereMultumesc, Maria! Au fost deliciosi!
Ștergere