luni, 3 iunie 2013

Negresa / Brownie



Ingrediente / ingredients:
- 50g cacao - 50g cocoa
- o cana de faina - A cup of flour
- o cana si jumatate de zahar - A cup and a half cup of sugar
- 5 oua - 5 eggs
- un pachet de unt - A pack of butter
- esenta de rom - Rum
- o cana de lapte - A cup of milk
- praf de copt - baking powder

Punem la incalzit laptele, adaugam zaharul, cacao si untul. Lasam pe foc pana se topeste tot untul apoi punem compozitia la racit.

We warmed milk, add sugar, cocoa and butter. We leave on fire until all the butter melts then put the mixture to cooled.


Luam din aceasta compozitie 15 linguri si le pastram pentru a insiropa negresa la final.
Incorporam galbenusurile, esenta de rom, faina si praful de copt in compozitia racita.

We take 15 tablespoons of this mixture and keep.
Add the egg yolks, rum, flour and baking powder into cooled mixture.



Albusurile le batem spuma si le incorporam treptat in compozitie. Nu folosim mixerul pentru a incorpora albusurile.

Beat egg foam and gradually incorporate them in composition. Do not use electric mixer to incorporate the egg.


Adaugam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pana trece testul scobitorii.

Add mixture into a baking paper lined tray and give the oven until toothpick test passes.


Cand este gata, o lasam sa se raceasca bine si apoi adaugam compozitia pastrata in care am adaugat o esenta de rom pentru o aroma mai intensa.

When is done, let it cool and then add the mixture kept where I added a rum for a more intense flavor.


Este pufoasa si foarte aromata.

It is fluffy and very flavorful.

Bon appetit!

8 comentarii: