marți, 11 iunie 2013

Pui in sos de ceapa / Chicken in onion sauce


Ingrediente / ingredients:
- 3 pulpe de pui - 3 chicken thighs
- 3-4 cepe mari - 3-4 large onions
- 3-4 rosii - 3-4 tomatoes
- sare si piper - Salt and pepper
- 3 catei de usturoi - 3 cloves of garlic
- 2 foi de dafin - 2 bay leaves
- vin alb - White wine

Rumenim putin bucatile de pui, cat sa prinda culoare.

Fried chicken pieces,  to catch color.


In uleiul unde am rumenit puiul, adaugam ceapa taiata julien si o lasam pana devine sticloasa.

Where we fried chicken , add onion thinly.


Dupa ce s-a calit ceapa, o adaugam peste pui, punem foile de dafin si adaugam vinul cat sa acopere toate bucatile de carne.

After fried onions, we add the chicken, put the bay leaves and add the wine enough to cover all the meat.


Lasam sa fiarba vreo 15-20 de minute la foc mic si apoi adaugam rosiile tocate marunt, usturoiul strivit, sare si piper.

Let it simmer for about 15-20 minutes on low heat and then add the chopped tomatoes, crushed garlic, salt and pepper.


Lasam la foc mic pana sosul ajunge la consistenta dorita.

We leave to simmer until sauce reaches desired consistency.


Se serveste fierbinte cu mamaliguta.

Serve hot with polenta.

Bon appetit!

7 comentarii:

  1. Buna, n-am intrat de mult timp pe la tine si uite ce pofta mi-ai facut!!!
    Ma scoti din casa, sa cumpar faina de porumb :)). Arata super!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata extraordinar de bine...credeti ca ar merge si cu sos de usturoi..
    ?

    RăspundețiȘtergere
  3. E foarte bun puiul acesta! As cere portie dubla :P

    RăspundețiȘtergere
  4. ce bine arata, foarte gustos si apetisant, o combinatie buna, imi place cum e prezentat si momentul pregatirii ingredientelor si sosului ;)

    RăspundețiȘtergere