joi, 3 aprilie 2014
Ciorba de cartofi cu afumatura / Potato soup with smoked meat
Ingrediente / ingredients:
- cartofi - potatoes
- ceapa - onions
- morcov - carrot
- pastarnac - parsnips
- tarhon - tarragon
- un ciolan afumat sau orice alta carne afumata - A smoked ham or any other smoked meat
- 100 g smantana - 100 g cream
- 4 galbenusuri - 4 egg yolks
- un ardei rosu - A red pepper
Calim ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul in 2-3 linguri de ulei de masline.
Fry onion, carrot, parsnip and pepper in 2-3 tablespoons of olive oil.
Adaugam ciolanul afumat maruntit . Eu am pus si osul ramas sa dea gust.
Add chopped smoked ham. I put the bone for the taste.
Acoperim cu apa adaugam cartofii si lasam sa fiarba bine carnea.
Cover with water , add potatoes and let it simmer the meat.
Cand carnea este fiarta facem un amestec din galbenus si smantana pe care il adaugam in ciorba pentru consistenta.
When meat is cooked make a mixture of egg yolk and cream and add in soup for consistency.
La sfarsit adaugam sare si tarhon dupa gust.
Finally add salt and tarragon to taste.
Bon appetit!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Wow, this is a really wonderful soup. Pinned!
RăspundețiȘtergereGreat soup Lavi and fabulous combination of ingredients!
RăspundețiȘtergereCheers,
Lia.