luni, 8 octombrie 2018

Cartofi Lionezi cu branza / Lyonnaise Potatoes with cheese


Două ingrediente  sunt pregătite separat și apoi  împreună pentru a crea o combinație perfectă. Acesti cartofi merg foarte bine cu un fel  de mâncare de carne serviți cu un castron de fasole calita  în unt. Dar eu am adaugat branza........un gust senzational.

Two simple ingredients are prepared separately and then tossed together to create the perfect combination. These potatoes o very well with a simple meat dish, such us steak or pork chops, serve with a bowl of french beans, tossed in butter.But I added cheese ........ a sensational taste.



Ingrediente / ingredients:

- 900 g cartofi - 900 g potatoes
- 25 g unt - 25 g butter
- 15 ml ulei de masline - 15 ml olive oil
- 2 cepe medii - 2 medium onions
- branza - cheese

Cartofii se curata si se fierb in apa 15 minute. Se scurtg, se lasa sa se racoreasca putin si ii curatam de coaja. Ii feliem subtire.

Scrub the potatoes clean and cook in a large saucepan with plenty of boiling water for 15 minutes. Drain the potatoes and leae to cool slightly. When the potatoes are cool enough to handle, peel and finely slice them.


Prajim feliile de cartofi in putin ulei bine incins , pana devin crocanti.

Heat the vegetable oil ad shallow fry the potatoes in two batches until crisp.


Ceapa o taiem julien si o calim in unt pana devine aurie.

Melt the butter with some oil and fry the onion until golden.


Combinam cartofii cu ceapa si branza. Adaugam ulei de masline si branza din belsug. Am folosit o branza de oi cu un gust puternic ce scoate din anonimat aceste 2 ingrediente.


Combine potatoes with onion and cheese. Add olive oil and plenty of cheese. I used a sheep cheese with a strong taste that get from anonymity these two ingredients.

Bon appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu