Tocmai am descoperit cum pot folosi brânza mascarpone pentru alte feluri de mâncare decât deserturi și acum mă întreb ce mi-a luat atât de mult timp.
Mascarpone este o brânză foarte moale, cremoasă, cu o dulceață aparte și, deși este minunată în multe dintre rețetele de desert, este , de asemenea, minunata in paste și mâncăruri principale.
Delicios!
I just recently discovered the joy of using mascarpone cheese for dishes other than desserts and now I wonder just what took me so long. Mascarpone is a very soft, creamy cheese with just a hint of sweetness, and although it is wonderful in many of my dessert recipes, it also lends itself wonderfully to pasta and main entree dishes.
Delicious!
Ingrediente / ingredients:
- paste colorate - farfelle pasta, or other
short-cut pasta
- 2 piepti de pui taiati marunt - 2 chicken breasts, cut into
bite-sized pieces
- 2 lingurite de ulei de masline - 2 teaspoons extra virgin
olive oil, divided
- sare si piper - salt & pepper
- o ceapa - 1 shallot, chopped
- o lingura de unt - 1 Tablespoon butter
- 2-3 catei de usturoi striviti - garlic cloves, minced
- 2 linguri de mascarpone - 2 tablespoon mascarpone cheese
- 300 ml smantana pentru gatit - 300 ml of cooking cream
- parmezan - parmesan
- salvie - sage
Pentru inceput fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet.
Intr-o cratita, punem
o lingurita de ulei de masline , salvie si adaugam pieptul de pui taiat marunt si
asezonat cu sare si piper. Dupa ce s-a patruns bine il punem pe o farfurie.
Adaugam cealalta lingurita de ulei de masline, adaugam ceapa tocata marunt si o
sotam cam un minut. Adaugam untul, puiul si smantana si pastele. Punem un capac
deasupra. si fierbem 3-4 minute.
Cook pasta in a large
pot of salted boiling water until al dente. Drain then set aside
Heat 1 teaspoon extra
virgin olive oil in a large skillet over medium-high heat, add sage. Season chicken
pieces with salt and pepper then add to skillet and cook until no longer pink
in the center. Remove to a plate then set aside.
Heat remaining
teaspoon oil in skillet then add shallots and saute until they begin to
turn golden brown, 1 minute. Add butter and melt then add the chicken
pieces, cooking cream and pasta then place a lid on top and steam 3-4
minutes.
Adaugam
mascarponele si amestecam pana se incorporeaza. Adaugam sare si piper daca este
necesar.
Servim fierbinte cu
mult parmezan deasupra.
Add mascarpone cheese
then stir until smooth. Add more salt and pepper if necessary.
Serve hot with
Parmesan over the top.
Bon appetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu