joi, 21 noiembrie 2013

Macrou marinat / Marinated mackerel


Ingrediente / ingredients:
- 1 kg de macrou - 1 kg of mackerel
- 2 kg de morcov - 2 pounds of carrots
- piper boabe - Pepper
- 3-4 foi de dafin - 3-4 bay leaves
- otet - vinegar

Pestele il prajim in ulei incins si il scoatem pe un servet ca sa eliminam surplusul de ulei.


 Fry the fishit in hot oil and put it on a towel to remove excess oil.


Dam morcovul pe razatoare si il calim pana se inmoaie bine.

Fry the grated carrot  until  is well done.


Facem o marinata din apa, otet, sare, dafin si piper boabe (eu am folosit un mix de piper). Lasam sa dea intr-un clocot.

We make a marinade of water, vinegar, salt, bay leaf and pepper (I used a mix of pepper). Let them  boil.


Inainte de a folosi morcovul, il lasam la scurs intr-o strecuratoare, sa nu fie prea uleioasa marinata.
Intr-o cratita punem alternativ morcov si peste. Deasupra turnam marinata fierbinte.

Before using carrots, leave it to drain in a strainer.
In a pan put alternating carrot and mackerel. Pour over hot marinade.


Lasam sa se raceasca bine, apoi o bagam la frigider pentru 2-3 zile sa se marineze bine pestele.

Leave to cool  then put in the refrigerator for 2-3 days to marinate the fish well.

Bon appetit!

4 comentarii:

  1. I love mackerel and yours looks very yummy and delicious!
    Cheers,
    Lia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Multumesc Dia! Este o reteta foarte veche, o stiu de la soacra mea, care la randul ei a invatat-o de la soacra ei :))
      Este delicioasa!
      Merita incercata!

      Ștergere