Ingrediente / ingredients:
- 1 kg de macrou - 1 kg of mackerel
- 2 kg de morcov - 2 pounds of carrots
- piper boabe - Pepper
- 3-4 foi de dafin - 3-4 bay leaves
- otet - vinegar
Pestele il prajim in ulei incins si il scoatem pe un servet ca sa eliminam surplusul de ulei.
Fry the fishit in hot oil and put it on a towel to remove excess oil.
Dam morcovul pe razatoare si il calim pana se inmoaie bine.
Fry the grated carrot until is well done.
Facem o marinata din apa, otet, sare, dafin si piper boabe (eu am folosit un mix de piper). Lasam sa dea intr-un clocot.
We make
a marinade
of water, vinegar, salt, bay leaf and pepper (I used a mix of pepper). Let them boil.
Inainte de a folosi morcovul, il lasam la scurs intr-o strecuratoare, sa nu fie prea uleioasa marinata.
Intr-o cratita punem alternativ morcov si peste. Deasupra turnam marinata fierbinte.
Before
using carrots, leave it to drain in a strainer.
In a pan put alternating carrot and mackerel. Pour over hot marinade.
In a pan put alternating carrot and mackerel. Pour over hot marinade.
Lasam sa se raceasca bine, apoi o bagam la frigider pentru 2-3 zile sa se marineze bine pestele.
Leave
to cool then put in the refrigerator for 2-3 days to marinate the fish well.
Bon appetit!
I love mackerel and yours looks very yummy and delicious!
RăspundețiȘtergereCheers,
Lia.
Thanks, Lia!
ȘtergereEste pestele meu preferat!Imi place reteta ta!
RăspundețiȘtergereMultumesc Dia! Este o reteta foarte veche, o stiu de la soacra mea, care la randul ei a invatat-o de la soacra ei :))
ȘtergereEste delicioasa!
Merita incercata!