vineri, 18 ianuarie 2013
Chec cu cirese negre din dulceata / Cake with sweet black cherries
Ingrediente / ingredients:
- 4 oua - 4 eggs
- o cana de zahar - A cup of sugar- o cana de faina - A cup of flour
- 5 linguri de apa - 5 tablespoons water
- 5 linguri de ulei - 5 tablespoons of oil
- esenta de vanilie - Vanilla essence
- o lingurita de praf de copt - A teaspoon of baking powder
- cirese negre din dulceata - Black cherry jam
Metoda de preparare a checului o gasiti aici / Method of preparation cake can be found here: http://topcuisineaveclavi.blogspot.ro/2012/05/chec.html
Am folosit reteta de baza a checului traditional.
I used the basic recipe of traditional cake.
Am turnat aluatul format intr-o tava de silicon rotunda, dar se poate face in orice forma doriti. Am luat cateva picaturi din siropul de dulceata si l-am intins cu o furculita deasupra aluatului.
I poured the dough formed into a round silicone tray but can be made in any shape desired. I took a few drops of jam syrup and I stretched with a fork over the dough.
Am dat la cuptor pentru 10-15 minute, la foc mic. Dupa aceste minute am scos tava si am adaugat ciresele deasupra. Lasam sa se afunde primul rand si mai adaugam inca un rand.
I gave the oven for 10-15 minutes on low heat. After these minutes I removed the tray and added cherry on top. Firstly let them sink and another row.
Mai lasam la cuptor pana trece testul scobitorii.
We may leave in the oven until toothpick test passes.
O lasam sa se raceasca in forma si apoi o putem servi la o cafea sau la un pahar cu lapte. A iesit foarte pufoasa si gustoasa.
Let it cool and then can be served with a coffee or a glass of milk. It came out very fluffy and tasty.
Bon appétit!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Good morning Lavi,
RăspundețiȘtergereThank you for your visit, happy that you were there , this way a found a nice kitchen with fantastic sugestions and fotos that make we want to take a slice.
Will come back for sure
Have a nice weekend
all the best
Paula
I love you blog and i will follow him!
ȘtergereAll the best!
Daaaa,imi place mult!Pup!
RăspundețiȘtergereA iesit delicios, Dia!
ȘtergereM-ai dat gata cu combinatia asta delicioasa!
RăspundețiȘtergereAm vrut sa incerc si cu cirese negre (chiar daca sunt din dulceata, aroma e aceeasi). Ce-a iesit mi-a placut mult!
ȘtergereBeautiful marbling - I love cherries
RăspundețiȘtergereThank you my dear!
ȘtergereOlá.
RăspundețiȘtergereGostei muito desse seu espaço de leitura e entretenimento, parabéns.
Estarei passando por aqui sempre que puder.
Até mais e um ótimo fim de semana pra você.
Thank you for your visit!
ȘtergereCertamente é uma maravilha!
RăspundețiȘtergereThank you Luisa!
ȘtergereScrumptiously tempting!
RăspundețiȘtergereBeautiful cake - I bet it would be good anytime!
RăspundețiȘtergereQue delícia de bolo!!
RăspundețiȘtergereBeijinhos grandes e bom fim de semana,
Lia.
Ce bine arata!! Cred ca e super delicios cu cirese negre ...mmm! :)
RăspundețiȘtergereThis cake is beautiful!!
RăspundețiȘtergereIa uite ce bine arata si ce bunut trebuie sa fie !
RăspundețiȘtergerePupici
This looks like a really interesting cake...and any cake with fruit in is a winner with me! Lovely :-)
RăspundețiȘtergerejoli dessert vraiment un régal
RăspundețiȘtergerebonne soirée
Wow, cu siguranta a fost un deliciu (pentru ca sigur n-a mai ramas nici macar o firimitura) Pupici
RăspundețiȘtergereAbsolutely divine!!
RăspundețiȘtergereLia.
Ce-am auzit sa fie intr-un ceas bun!Sarcina usoara!
RăspundețiȘtergereBun trebuie sa fie checul cu aceasta minunata dulceata.
Pup si seara minunata!
Mmm..ce bunatate!
RăspundețiȘtergere