Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

vineri, 18 ianuarie 2013

Chec cu cirese negre din dulceata / Cake with sweet black cherries


Ingrediente / ingredients:
- 4 oua - 4 eggs
- o cana de zahar - A cup of sugar- o cana de faina - A cup of flour
- 5 linguri de apa - 5 tablespoons water
- 5 linguri de ulei - 5 tablespoons of oil
- esenta de vanilie - Vanilla essence
- o lingurita de praf de copt - A teaspoon of baking powder
- cirese negre din dulceata - Black cherry jam

Metoda de preparare a checului o gasiti aici / Method of preparation cake can be found here:  http://topcuisineaveclavi.blogspot.ro/2012/05/chec.html

Am folosit reteta de baza a checului traditional.

I used the basic recipe of traditional cake.

Am turnat aluatul format intr-o tava de silicon rotunda, dar se poate face in orice forma doriti. Am luat cateva picaturi din siropul de dulceata si l-am intins cu o furculita deasupra aluatului.

I poured the dough formed into a round silicone tray but can be made in any shape desired. I took a few drops of jam syrup and I stretched with a fork over the dough.


Am dat la cuptor pentru 10-15 minute, la foc mic. Dupa aceste minute am scos tava si am adaugat ciresele deasupra. Lasam sa se afunde primul rand si mai adaugam inca un rand.

I gave the oven for 10-15 minutes on low heat. After these minutes I removed the tray and added cherry on top. Firstly let them sink and another row.

Mai lasam la cuptor pana trece testul scobitorii.
We may leave in the oven until toothpick test passes.

O lasam sa se raceasca in forma si apoi o putem servi la o cafea sau la un pahar cu lapte. A iesit foarte pufoasa si gustoasa.
Let it cool and then can be served with a coffee or a glass of milk. It came out very fluffy and tasty.



Bon appétit!

26 de comentarii:

  1. Good morning Lavi,

    Thank you for your visit, happy that you were there , this way a found a nice kitchen with fantastic sugestions and fotos that make we want to take a slice.
    Will come back for sure

    Have a nice weekend
    all the best
    Paula

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I love you blog and i will follow him!
      All the best!

      Ștergere
  2. M-ai dat gata cu combinatia asta delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vrut sa incerc si cu cirese negre (chiar daca sunt din dulceata, aroma e aceeasi). Ce-a iesit mi-a placut mult!

      Ștergere
  3. Olá.
    Gostei muito desse seu espaço de leitura e entretenimento, parabéns.
    Estarei passando por aqui sempre que puder.
    Até mais e um ótimo fim de semana pra você.

    RăspundețiȘtergere
  4. Que maravilha deve ser delicioso
    bom final de semana
    beijos

    RăspundețiȘtergere
  5. Beautiful cake - I bet it would be good anytime!

    RăspundețiȘtergere
  6. Que delícia de bolo!!
    Beijinhos grandes e bom fim de semana,
    Lia.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce bine arata!! Cred ca e super delicios cu cirese negre ...mmm! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ia uite ce bine arata si ce bunut trebuie sa fie !
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. This looks like a really interesting cake...and any cake with fruit in is a winner with me! Lovely :-)

    RăspundețiȘtergere
  10. joli dessert vraiment un régal
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  11. Wow, cu siguranta a fost un deliciu (pentru ca sigur n-a mai ramas nici macar o firimitura) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce-am auzit sa fie intr-un ceas bun!Sarcina usoara!
    Bun trebuie sa fie checul cu aceasta minunata dulceata.
    Pup si seara minunata!

    RăspundețiȘtergere