joi, 10 ianuarie 2013

Ciuperci pleurotus cu smantana si usturoi / Pleurotus with cream and garlic



Ingrediente/ingredients:

- 500 g ciuperci pleurotus / 500 g mushrooms Pleurotus
- 200 ml smantana pentru gatit / 200 ml cooking cream
- marar / dill
- 3-4 catei de usturoi / 3-4 cloves of garlic
- piper - eu am folosit un amestec / Pepper - I used a mixture


Spalam si curatam ciupercile de impuritati. Le taiem coditele (sunt mai tari) si le feliem.

Wash and clean mushrooms impurities.  Cut the stems (are stronger) and slice them.

Le punem la calit in 2-3 linguri de ulei de masline (merge si de floarea soarelui) si adaugam 2-3 catei de usturoi striviti.

Put them to cook in 2-3 tablespoons of olive oil (go and sunflower) and add 2-3 cloves of crushed garlic.


Lasam sa scada tot sosul format. Amestecam din cand in cand.

Let it fall all the sauce formed. Mix occasionally.

Adaugam smantana si mai lasam 3-4 minute la foc potrivit.

Add cream and  leave  3-4 minutes more on medium heat.



Adaugam sare si piper dupa gust. Tocam marunt mararul, il adaugam peste ciuperci si mancarea este gata.

Add salt and pepper and taste. Chopped dill and add over the mushrooms.


Sunt delicioase aceste ciuperci. Se pot gati in orice fel posibil. Le-am servit fierbinti.

These mushrooms are delicious. You can cook in any way possible. I served hot.


Bon appétit!

6 comentarii:

  1. Gosto imenso de cogumelos, são sempre uma deliciosa sugestão!

    RăspundețiȘtergere
  2. Oooo cat de mult imi place aceasta reteta, e f buna! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur foarte mult pentru tine :)! Un copil este o adevarata binecuvantare! Sa fie intr-un ceas bun :X!

    RăspundețiȘtergere