marți, 9 aprilie 2013
Paine cu branza / Cheese bread
Reteta o am de la mama care locuieste in Italia. La ei se numeste ''Pizza sarata'' dar eu as numi-o mai degraba ''paine cu branza'' sau focaccia daca o facem intr-o tava plata. Este excelenta pentru sandvisuri.
I know this recipe from my mother who lives in Italy. They call ''Salty Pizza'' but I would call it '' cheese bread'' or focaccia if we do in a tray . It is excellent for sandwiches.
Ingrediente / ingredients:
- 500 g faina - 500 g flour
- 150 g branza sarata - 150 g salty cheese
- 3-4 linguri de cascaval ras - 3-4 tablespoons of grated cheese
- 50 g drojdie proaspata - 50 g fresh yeast
- 1/2 cana lapte - 1/2 cup milk
- 1/2 cana ulei - 1/2 cup oil
- 50 g margarina sau untura - 50 g margarine or lard
- 4 oua - 4 eggs
- oregano - oregano
- o lingurita de sare - A teaspoon of salt
Punem faina intr-un castron mai adanc. Adaugam branza rasa, ouale batute bine, margarina sau untura (ce aveti prin frigider, merge si unt), sare si oregano.
Laptele il incalzim putin, dizolvam drojdia si adaugam compozitia peste faina.
Put flour in a deep bowl. Add grated cheese, well beaten eggs, margarine or lard (or butter), salt and oregano.
Heat the milk slightly, dissolve yeast and add flour mixture over.
Daca aluatul iese prea moale, mai adaugam faina. Daca aluatul iese prea tare, adaugam putin lapte. Adaugam uleiul treptat si framantam pana aluatul nu se mai lipeste de mana.
If the dough comes out too soft, we add the flour. If the dough out too much, add a little milk. Add oil gradually and knead until dough is no longer sticky.
Ungem tavile cu margarina, untura sau unt si impartim aluatul. Nu trebuie sa depaseasca jumatate din inaltimea tavii pentru ca va creste si va da pe-afara.
Brush Trays with margarine, lard or butter and add the dough. Should not exceed half the height tray because it will grow and will give out.
Lasam la crescut in tavi si apoi bagam tavile la cuptor la foc mic pana se rumneste frumos.
Let it rise in the pan and then stuffing trays in the oven at low heat to bake.
Le scoatem pe un tocator de lemn si le acoperim cu un prosop de bucatarie.
Se serveste fierbinte, nu veti rezista mirosului , sau rece.
Pofta buna!
Them out on a wooden cutting board and cover with a kitchen towel.
Serve hot, you will not resist at the flavor, or cold.
Bon appetite!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Cred ca e tare buna! O voi incerca.
RăspundețiȘtergerePup
Este delicioasa, Alina!
ȘtergereCiao, grazie per la visita.
RăspundețiȘtergereBuona questa torta salata, ha un aspetto invitante!
Alla prossima!
Grazie Natalia!
ȘtergereTem um óptimo aspecto, e que bom deve ser!
RăspundețiȘtergerethanks Luisa! Kiss!
ȘtergereGrazie per il commento al mio blog.. eccomi qui!! Questa è una bella.. soffice.. ed alta pizza al formaggio!!!! bacioni
RăspundețiȘtergereGrazie, Claudia!
ȘtergereSimply wonderful. I am Pinning it!
RăspundețiȘtergereThanks, my dear friend!
ȘtergereStunning and yes to the cheese flavor. I had a ball of time eating similar bread during my trip to Italy last year. Brings back memories.
RăspundețiȘtergereThanks Navaneetham!
ȘtergereCalda si cu un pahar de bere alaturi, ca merge linga piinita cu brinza sarata... Acum simt miros de piine calda, o feliuta pentru mine, mai ai ?!
RăspundețiȘtergereTe servesc cu placere! Se face repede!
ȘtergereI love cheese and I love this cheese bread. It looks really yummy!
RăspundețiȘtergereKiss and hugs, Pilar!
ȘtergereServesc si eu!:)
RăspundețiȘtergereCe ti-a mai crescut...
Te servesc cu placere, Adina! A crescut destul de mult si sincer, nu am lasat-o prea mult la crescut!
Ștergere