Ingrediente / ingredients:
Pentru blat / For the sponge:
- 5 oua - 5 eggs
- 5 linguri de zahar - 5 tablespoons sugar
- 5 linguri de faina - 5 tablespoons of flour
- o esenta de rom - A rum
- un praf de copt - A baking powder
- 3 linguri de cacao - 3 tablespoons cocoa
- 3 linguri de ulei - 3 tablespoons oil
Pentru crema / For the cream:
- 400 ml lapte - 400 ml of milk
- 6 galbenusuri - 6 egg yolks
- 4 linguri amidon - 4 tablespoons starch
- 4 linguri cacao - 4 tablespoons cocoa
- 8 linguri zahar - 8 tablespoons sugar
- 3 ciocolate cu lapte - eu am folosit ciocolata milka - 3 chocolate milk - I used milka chocolate
- 200 gr unt - 200 g butter
Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul ,
galbenusurile, uleiul, faina, romul, cacao si praful de copt.
Beat egg whites hard, add sugar, egg yolks,
oil, flour, the rum, cocoa and baking powder.
Turnam compozitia intr-o
forma unsa cu unt si lasam la cuptor pana trece testul scobitorii.
Pour mixture into greased with butter form and let the oven until toothpick test passes.
Crema: Laptele il punem pe foc
impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam usor, adaugam amidonul si cacao
peste galbenusuri si omogenizam. Cand laptele e fierbinte punem 2-3 linguri de
lapte peste amestecul de galbenusuri si amestecam continuu. Rasturnam crema de
galbenusuri peste restul de lapte si punem din nou vasul pe foc. Cand crema e
suficient de intarita luam vasul de pe foc si adaugam ciocolata rupta
bucatele, apoi untul. Lasam crema la racit.
Cream: Put the milk on fire with sugar. Mix yolks easily, add starch and cocoa over the egg yolks and blend. When milk is hot put 2-3 tablespoons milk mixture over the yolks and mix continuously. Invert the egg yolks with remaining cream milk and put the bowl on fire again. When cream is hardened sufficiently take the bowl from heat and add the chocolate broken pieces, and butter. Let the cream cool.
Lasam
blatul sa se raceasca bine si il taiem in doua. Facem un sirop din 3 linguri de
zahar si 150 - 200 ml apa, iar la sfarsit adaugam esenta de rom. Insiropam
blatul bine si il umplem cu crema.
Let cake cool well and cut it in half. Make a syrup from 3 tablespoons sugar and 150-200 ml water, and finally add rum. Pour syrup over the cake and fill
it with
cream.
Deasupra am pus bucatele de ciocolata alba.
On top I put pieces of white chocolate.
Se lasa la rece aproximativ 2 ore inainte de a fi servit. Acesta a fost tortul nostru de craciun.
Let
it cool
about 2 hours before serving. This was our Christmas cake.
Bon
appetit!
Cand e vorba de ciocolata hop si eu. O felie maaare de tot as dori. :)
RăspundețiȘtergerePup!
Cu cea mai mare placere, dar s-a terminat prea repede!
ȘtergerePup!
Si eu ...............hop ,la o asa bunaciune.
RăspundețiȘtergereLa multi ani!
La multi ani, Maria!
ȘtergereTe pup!
Eu nu rezist la torturile cu ciocolata.Am o gramada de ciocolata primita de Craciun, crema ta de ciocolata este interesanta.Imi face cu ochiul!
RăspundețiȘtergerenu vei regreta daca o incerci!!!!!!!!!
ȘtergereFicou tão guloso!
RăspundețiȘtergereThanks Luisa!
ȘtergereAbsolutely divine!
RăspundețiȘtergereCheers,
Lia.
Thanks Lia!
ȘtergereCome resistere ad un bontà simile, favolosa!! Un abbraccio!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Mimmi!
RăspundețiȘtergere